„Trage aer în piept, uită-te către Cer, spune o rugăciune și fericirea va atinge inima ta” – Părintele Ioan Danci

Omului îi este frică de război, de boală, de foamete, de alți oameni, îi este frică că își pierde averea, copiii, mama, tata, bunicii și pe cei dragi, îi este frică că pierde iubiri și prietenii, dar nu îi este frică că Îl pierde pe Dumnezeu, că pierde Raiul, că pierde fericirea veșnică. Dureros este că mulți nici nu mai cred în acestea, chiar dacă Dumnezeu le arată contrariul, unii oameni nu cred și merg mai departe în frica lor deșartă și fără rezolvare.
Nu trebuie să-ți fie frică de Dumnezeu că te pedepsește, Dumnezeu nu este călăul nimănui, Dumnezeu este dragoste și iubire, credință și nădejde, iertare și dezlegare. Trebuie să ne fie frică să nu-L supărăm pe Dumnezeu, trebuie să ne fie frică să nu trăim în păcatul indiferenței, fără îndreptare și total în nepăsare, pentru că atunci toate acestea aduc asupra noastră greutăți, lipsuri și greutăți nenumărate. Fă un pas spre Dumnezeu, iar El va face cei 99 de pași spre tine.
Mulți spun că nu au motiv să se bucure! Omule drag, gândește-te o clipă: sunt oameni fără picioare, și totuși se bucură; sunt oameni fără mâini, și le vezi zâmbetul pe față; sunt oameni bolnavi care zac la pat, și încă vezi fericire pe fața lor, mulțumind Lui Dumnezeu pentru încă o zi. Iar tu omule, sănătos fiind, te plângi că nu ai motiv de bucurie? Dă slava Lui Dumnezeu că poți munci, poți dormi, ai ce manca și bucură-te de viața ta! Nu mai fi negativist! Nu atrage tristețea în sufletul tău prin lipsa de curaj și credință! Cuvintele magice din fiecare zi să-ți fie: pot și cred cu ajutorul Lui Dumnezeu! Și nu te lăsa influențat de alții negativ. Evită acele persoane care aduc tristețe în viața ta. Stai liniștit, că sunt destule persoane care așteaptă la rând să-ți aducă bucurie în viața ta! Cel mai bun prieten este acela care aduce în viața ta bucurie, fericire, nădejde, curaj. Hai omule, curaj! Trage aer în piept, uită-te către Cer, spune o rugăciune și fericirea va atinge inima ta!

(Părintele Ioan Danci)

 

Lasă un comentariu