Viața m-a învățat să spun „Nu-mi pasă” celor ce nu mă vor, celor ce nu mă plac, celor ce nu au loc de mine

Este în natura noastră să vrem să fim plăcuți și acceptați. Dar, dacă vă opriți și vă gândiți pentru o clipă la cât de mulți oameni sunteți înconjurați, să nu mai vorbim câți oameni trăiesc în prezent în lume, veți vedea că este imposibil să vă placă toată lumea.
Pentru că indiferent cine ești și ce faci pentru viață, nu te poți aștepta la fiecare persoană cu care te-ai întâlnit să te placă. Poate că sună puțin descurajant, dar este adevărul. Nu toți oamenii te plac. Unii pot fi indiferenți față de tine, te invidiază și chiar te urăsc. Dar, așa funcționează interacțiunile sociale.
Ce gândesc ceilalți despre tine nu poate și nu ar trebui să-ți determine valoarea.
Opiniile lor, fie bune sau rele, nu au nimic de-a face cu cine ești ca persoană.
Suntem cu toții diferiți. Fiecare dintre noi are idei, convingeri, opinii, dorințe, nesiguranță, temeri, probleme.
Mă cunosc foarte bine și când cineva încearcă să-mi spună „cine sunt cu adevărat „, sună ca o glumă.
Nu am nevoie de cineva să-mi sublinieze slăbiciunile și greșelile. Sunt deja conștientă de ele și le accept și mă iubesc așa cum sunt.
Și nu-mi pasă de cineva care nu știe nimic despre mine, dar îndrăznește să mă critice și să mă judece. Adică, cât de superficial trebuie să fii pentru a judeca și a eticheta pe cineva ca arogant, stupid, leneș, imoral și nu știu ce altceva?
Pentru că oamenii care îi judecă pe alții fără să știe nimic despre ei, nu merită atenția mea. Nu-mi pasă de concepția lor greșită și de denigrarea comentariilor despre mine, pentru că nu mă vor face să mă simt rău cu mine și să-mi distrugă încrederea în sine.
Nu îi judec pe alții înainte de a-i cunoaște bine. Nu îmi formulez opinii despre ei pe baza propriilor mele greșeli, nesiguranțe și probleme personale.
Nu-mi pasă de imaginea pe care o au alții despre mine, pentru că știu cine sunt și știu ce merit.
Sunt conștientă de tot ce mă înconjoară și sunt recunoscătoare pentru tot ce mi-a dat viața. Și cel mai important, știu că sunt întotdeauna adevărată pentru mine.
Nu-mi pasă să-i mulțumesc pe alții pentru că știu că e imposibil. Deoarece indiferent de cât de bun ești pentru cineva și indiferent de cât de mult încerci să-i faci fericiți și să fii acolo pentru ei, atunci când nu mai au nevoie de tine, ei vor găsi întotdeauna ceva de spus despre tine. Da, puțini sunt cei care știu ce înseamnă să fii recunoscător.

Dacă nu încercăm să satisfacem așteptările celorlalți, putem să ne trăim propria viață. Eu sunt cea care scrie capitolele vieții mele, nu tu, nici altcineva. Pentru că știu că dacă încerc să fiu persoana pe care ceilalți o așteaptă, nu voi mai fi eu însumi. Mă voi simți goală și pierdută. Nu voi mai trăi.

Deoarece cu cât încerci mai mult să fii ca altcineva, cu atât vei fi mai puțin demnă.

Deci, ultimele cuvinte – eu sunt cine sunt și mă voi accepta mereu și mă voi iubi ca atare.

Îmi voi trăi propria viață așa cum cred că este mai bine pentru mine.

 

Lasă un comentariu