15 lucruri despre corpul uman care te vor uimi

Corpul Uman
1. Creierul este mult mai activ noaptea decât în timpul zilei
Corpul nostru poate ca este pasiv și se odihnește în timpul somnului, dar creierul este chiar activ. În afara faptului ca ne oferă vise frumoase sau urâte, creierul cimentează memorii și aptitudini în timpul somnului.
2. 80% din creier reprezintă apă
Spre deosebire de masa gri și fermă aratată la televizor, creierul este de faptul alcătuit din apă. Celulele cerebrale necesită de două ori mai multă energie în comparație cu alte celule și apa oferă această energie.
Când ești hidratat corespunzător, creierul poate funcționa la capacitate deplină; vei gândi mai bine și mai rapid și vei fi mai creativ.
3. Inima poate arunca sânge până la 9 metri
Presiunea care poate face acest lucru posibil este necesară pentru a permite sângelui să circule în corp repede și eficient.
4. O vezică plină este de mărimea unui grapefruit
O persoană simte nevoia de a merge la toaletă atunci când vezica este plină cu aproximativ 300 mL de lichid. Totuși, vezica medie poate ține până la 800 mL de lichid.
5. O persoană elimină în medie 14 flatuențe în fiecare zi
Digestia cauzează formarea de gaz și gazul trebuie eliminat.
6. Cea mai mare celulă este ovulul femeii și cea mai mică celulă este spermatozoidul bărbatului
Ovulul unei femei poate fi văzut cu ochiul liber având 100 µm (0,1 mm), dar spermatozoidul este un pic mai mare ca un nucleu având o lungime de 60 µm.
7. Bebelușii sunt mereu născuți cu ochii albaștri
Melanina din ochii unui copil are nevoie de timp pentru a se forma și culoarea ochilor va apărea treptat în primele luni din viață.
8. Cei mai mulți bărbați au erecții la fiecare oră sau oră și jumătate în timpul somnului
Creierul este foarte activ în timpul somnului și faptul că stai întins în pat asta permite sângelui să aibă o mai bună circulație prin corp, astfel făcând erecțiile din timpul somnului să fie des întâlnite.
9. O treime din populație are vedere 6-6
Acuitatea vizuală normală este denumită în mod obișnuit ca vedere 6-6. La o distanță de 6 metri ochiul uman cu performanțe nominale este capabil să separe contururi care au o distanță de aproximativ 1,75 mm între ele.
O vedere de 6/12 corespunde unei performanțe nominale mai scăzute, iar o vedere de 6/3 reprezintă o mai bună performanță. Cu toate acestea, procentajul de populație cu o vedere bună scade pe măsură ce populația îmbătrânește.
10. Suntem cu aproximativ 1 cm mai înalți dimineața decât seara
Stresul la care este supusă coloana vertebrală pe timpul zilei o face să se comprime atât de mult încât se poate măsura. Pe timpul nopții, coloana se relaxează și se decomprimă astfel încât dimineața poți fi cu 1 cm mai înalt.
11. Aproape 32 de milioane de bacterii spun pielii tale „casă”
Cam 32 milioane de bacterii se regăsesc pe 2,5 cm2 de piele. Chiar dacă pare dezgustător acest gând, trebuie să le fii recunoscător pentru că multe dintre aceste bacterii sunt necesare menținerii sistemului imunitar într-o formă bună.
12. Oamenii pierd aproximativ 600.000 de particule de piele în fiecare oră
Pielea este cel mai mare (2 m2) și mai greu (4 kg) organ al corpului uman și aceasta se reînnoiește în mod frecvent fără ca tu să conștientizezi asta mereu.
13. Limba ta este unică
Fiecare limbă este diferită și are o amprentă unică, precum amprentele digitale sau vocale. Așa că nu linge nimic daca vrei să comiți vreo infracțiune.
14. Coșmarurile și frigul
Cu cât este mai răcoroasă camera în care dormi cu atât crește șansa să ai parte de un vis urât. Deși nu este încă clar de ce se întâmplă asta, dar dacă ești predispus la coșmaruri, poate că ai vrea să iei în considerare un mediu de dormit mai cald.
15. Dreptacii trăiesc, în medie, cu 9 ani mai mult ca stângacii
Acest fapt are mai puțin de-a face cu genetica și mai mult cu mediul înconjurător în care trăiesc. Multe echipamente și mașini sunt făcute pentru cei care au ca mână dominantă dreapta. Stângacii suferă mii de accidente ușoare sau mortale în fiecare an din cauză că folosesc obiecte destinate dreptacilor.

 

Lasă un comentariu