10 semne care arată că esti mai inteligent/ă decât ceilalti

Inteligenta este definita ca fiind capacitatea de a înțelege ușor și bine, de a sesiza ceea ce este esențial, de a rezolva situații sau probleme noi, iar semnele că ești mai inteligent pot fi diverse. De-a lungul timpului, multe studii științifice au arătat faptul că există legături între inteligența și activitățile zilnice sau modul de viață. Vă prezentăm mai jos o listă de lucruri prin care te identifici ca o persoana mai inteligentă față de alte persoane.
1. Ai luat lecții de muzica
Cercetătorii canadieni au descoperit că, în cazul acelor copii care învață să cânte la un instrument, se creează o legătura mai profundă între emisferele cerebrale, fapt ce îi face pe cei mici mai inteligenți.
2. Ești primul născut dintre frați
Primul copil născut într-o familie poate avea un coeficient de inteligență mai mare ca următorii născuți deoarece trebuie să învețe lucruri noi singur, fără ajutorul celorlalți frați, după cum au arătat mai multe studii de-a lungul timpului.
3. Ești stângaci
Persoanele stângace sunt asociate cu creativitatea. Potrivit oamenilor de știință, persoanele stângace se descurca mai bine la testele de inteligență.
4. Ai învățat să citești devreme
Rezultatele unui studiu indică faptul că indivizii care știu să citească de la vârste mici sunt mai dezvoltați intelectual.
5. Ești preocupat
Este cunoscut faptul că persoanele cu un nivel mai ridicat de inteligență tind să aibă mai multe preocupări decât restul celorlalți. Din păcate, aceste preocupări pot crește șansele de apariție a tulburărilor de anxietate.
6. Ai o minte creativă și idei noi
Este destul de evident că oamenii inteligenți au tendința de a avea mai multe idei și mai multă creativitate.
Îți place să stai singur Deși majoritatea oamenilor interpretează interacțiunile sociale și întâlnirile cu prietenii ca ceva care crește fericirea, persoanele cu inteligență ridicată preferă singurătatea și liniștea.
7. Ești un pic cam leneș/ă
Deși este văzut ca ceva negativ, adevărul este că lenea are legătură cu inteligența tocmai pentru că oamenii mai leneși tind să se gândească mai mult la viață. Desigur, nu este valabil la toată lumea.
8. Complici lucrurile simple
Persoanele inteligente tind să se gândească prea mult la lucruri simple, și, în cele din urmă, le pot complica.
9. Adormi târziu
Această afirmație a venit dintr-un studiu care a evaluat obiceiurile de somn a peste 20.000 de adolescenți.
10. Ai încredere în străini
Acest lucru este cu adevărat ciudat: oamenii inteligenți tind să aibă încredere în oameni necunoscuți. Aceștia sunt mai buni în a judeca caracterul altora, astfel încât știu dacă se pot baza sau nu pe o anumită persoană.

 

Lasă un comentariu