5 lucruri pe care creierul uman le iubește

Creierul uman este un organ unic al corpului. Nu este încă pe deplin înțeles, dar oamenii de știință au descoperit că „centrul de comandă” care ne controlează corpul apreciază unele lucruri simple.
1. Odihna și somnul
În timpul somnului, creierul se odihnește, se recuperează și se curăță de toate toxinele care s-au acumulat pe parcursul întregii zile. Un somn sănătos de 7-9 ore contribuie la un creier sănătos.
2. Mișcarea și plimbarea în aer liber
Oxigenul este esențial pentru o bună funcționare a creierului. Când umblăm în natură, metabolismul crește, fluxul de sânge către creier crește, întregul corp este saturat de oxigen. A gândi în aer curat este mult mai simplu și mai plăcut.
3. Stabilitatea
Schimbarea ordinii obișnuite a lucrurilor este un adevărat stres pentru creier. Când dobândiți un nou obicei, se creează noi conexiuni neuronale. Și pentru a le construi ai nevoie de multă energie, de care organismul nu dorește cu adevărat să se despartă. Dar, uneori, este util să facem schimbări pentru funcționarea creierului. Pot fi lucruri plăcute și elementare: un drum nou la întoarcerea acasă sau un loc neobișnuit pentru a servi prânzul.
4. Mâncatul corect
Mâncăm pentru a trăi, nu trăim pentru a mânca. Pentru o funcție corectă a creierului, nu supraîncărcați sistemul digestiv cu alimente. Produsele utile și simple sunt mai bine absorbite și conferă ușurință întregului corp.
5. Emoțiile pozitive
Asigurați-vă că faceți un obicei în a vă mulțumi cu lucruri mici utile. O baie de spumă după o zi grea, un masaj, ascultarea muzicii preferate, o ieșire la un restaurant, cititul unei cărți interesante – tot ceea ce poate provoca un zâmbet și relaxare. Astfel de acțiuni pozitive vă vor îmbunătăți performanța. Creierul uman este o adevărată comoară. Poate funcționa în condiții de forță majoră constantă, dar în viitor acest lucru va afecta cu siguranță starea sa.

 

Lasă un comentariu