Boli pe care un tată le poate transmite fiului său

La băieți o parte semnificativă dintre boli au o bază ereditară. Oamenii de știință au dovedit că cele mai neplăcute și mai periculoase boli pentru băieți sunt transmise de tații lor.
1. Tulburările mintale
În cea mai mare parte, bărbații sunt responsabili pentru sănătatea mentală a urmașilor. Cu cât tatăl a conceput mai târziu moștenitorul, cu atât sunt șanse mai mari de a transmite o “genă defectă”.
În acest caz, cel mai mare risc de transmitere sunt deficitul de atenție, tendința de hiperactivitate și schizofrenia.
2. Probleme dentare
Acest aspect al sănătății copiilor este transmis și genetic. Un băiat are o probabilitate de până la 80% să aibă aceleași caracteristici ale structurii maxilarului și dinților asemenea tatălui său.
3. Infertilitatea
S-a dovedit prin multe studii științifice că nivelul calității lichidului seminal sunt moștenite de băiat de la tatăl său.
Așadar, dacă tatăl a avut probleme de „infertilitate masculină” și a primit tratament, este probabil să transmită problema și moștenitorului mult așteptat.
4. Boli de inimă
Oamenii de știință de la Universitatea din Leicester au dovedit un grad ridicat de probabilitate de transmitere a bărbaților către fii a problemelor cu artera coronariană, precum și riscul de boli coronariene.
5. Producția de testosteron
Se crede ca aceasta este moștenită exclusiv de la tată. Și testosteronul are efect asupra majorității proceselor din corpul masculin.
Băiatul moștenește caracteristicile creșterii părului (inclusiv tendința la chelie), timbrul vocii, masa musculară, forța transpirației și chiar unele trăsături de caracter.

 

Lasă un comentariu