Cum să scapi de călcâiele crăpate în mai puțin de 10 minute

Călcâiele crăpate gen fisuri ale călcâiului, pot fi o sursă de disconfort și inconveniente. Ele pot face dureroase starea în picioare și mersul pe jos și, în cazuri severe, pot duce la infecții grave. Această problemă comună a piciorului vă poate afecta semnificativ calitatea vieții, provocând chiar și cele mai simple sarcini. Unii spun că picioarele uscate chiar îi țin treji noaptea!
Dar nu vă faceți griji; există modalități naturale de a ameliora călcâiele crăpate în mai puțin de 10 minute. Acest articol a abordat elementele de bază de care aveți nevoie pentru a vă restabili picioarele la o sănătate mai bună.
4 pași pentru ameliorarea rapidă a călcâielor crăpate
Dacă strategiile de prevenire se dovedesc ineficiente, iată cum să vă luați zece minute pentru a vă trata călcâiele crăpate:
1. Pasul unu: înmuiați-vă călcâiele crăpate
O înmuiere a picioarelor poate ajuta la înmuierea pielii și la pregătirea pentru tratament.
Amestecați aceste ingrediente pentru o soluție ușoară și eficientă de înmuiere a picioarelor:
1 litru de apă caldă
O jumătate de cană de sare
1/4 cană de bicarbonat de sodiu
Șase până la zece picături din uleiul esențial preferat pentru parfum (opțional)
Înmuierea picioarelor timp de aproximativ șapte minute poate îmbunătăți semnificativ starea pielii uscate și crăpate.
Iată câteva avertismente pe care trebuie să le știți înainte de a vă înmuiați:
Folosirea apei fierbinți în loc de apă caldă pentru a vă înmuia picioarele poate avea mai multe efecte adverse. Apa prea fierbinte poate îndepărta pielea de uleiurile sale naturale.
2. După înmuiere, hidratează-ți picioarele cu această cremă naturală de casă:. Daca nu puteti face crema folositi crema de galbenele din comert.
Ingrediente:
1/2 cană de ulei de cocos
1/4 cană de unt de shea
Zece picături de ulei esențial de lavandă
Instrucțiuni:
Puneți uleiul de cocos și untul de shea cu microunde până când se topește. Adăugați uleiul esențial de lavandă; se amestecă până se combină bine.
3. Pasul trei:
După aplicarea cremei hidratante, înfășurați picioarele în folie de plastic și acoperiți cu șosete. Acest ambalaj va ajuta crema hidratantă să pătrundă mai adânc în piele. Relaxează-te și lasă crema hidratantă să-și facă magia.
Cât de des să tratezi călcâiele crăpate
Frecvența tratării călcâielor crăpate depinde în primul rând de severitatea afecțiunii. Cu toate acestea, pentru cele mai bune rezultate, se recomandă, în general, să vă tratați călcâiele crăpate zilnic până când se vindecă.
Tratament zilnic
Tratamentul zilnic presupune parcurgerea pașilor descriși mai devreme: înmuierea picioarelor, aplicarea unei creme hidratante și învelirea lor. Această rutină ajută la catifelarea pielii și permite cremei hidratante să pătrundă mai adânc, promovând o vindecare mai rapidă.

 

Lasă un comentariu