8 semnale de alarmă că nu poți avea încredere într-o persoană

Încrederea este o parte importantă a oricărei relații. Cu toate acestea, încrederea în cineva este greu de depistat, atunci când lumea este plină de oameni înșelători. Nu e de mirare că s-ar putea să ai probleme când ți-ai încredințat încrederea complet cuiva, pentru că știi că există riscul ca apropierea ta să se transforme în trădare.
Iată cele 8 semne la care trebuie să ai grijă
DACĂ PERSOANA VORBEȘTE DESPRE ALTE PERSOANE CARE NU SUNT DE FAȚĂAr putea părea o discuție nevinovată, dar bârfa a rănit și a ruinat o mulțime de relații. Oricine bârfește o altă persoană, te poate bârfi cu ușurință și pe tine, cu alți oameni.
DACĂ PERSOANA NU ESTE ACCESIBILĂ SAU ESTE PREA SECRETOASĂ
Există multe motive pentru care o persoană ar putea ridica un zid în jurul lui. Din acest motiv, este important să definești tipul de secret pe care îl ascunde o persoană.
Dacă crezi că cealaltă persoană este prea secretoasă, încearcă să abordezi situația invitând-o la un dialog sau o conversație serioasă. Dacă îi permiți persoanei să se deschidă, atunci îi dai posibilitatea să se explice și să dovedească că poate fi de încredere.
ESTE PREA SCHIMBĂTOR
Oamenii au dreptul să-și schimbe mentalitatea, însă, de multe ori ar putea fi un semn al oportunismului. Este greu să ai încredere în oamenii schimbători, care își schimbă poziția datorită presiunii sau confortului. Este chiar mai greu atunci când persoana dă vina pe tine, atunci când ceva nu merge bine.
NESIGURANȚA
Unii oameni, cu stima de sine scăzută, mascheaza nesiguranța prin a fi o personă animată. Ei pot fi oameni exuberanți și prea dornici să-și facă simțită prezența. Ca rezultat, oricine primește mai multă atenție sau recunoaștere ar putea fi văzut ca o amenințare pentru ei. Deci, s-ar putea să se comporte într-o manieră minuțioasă și să ridice acuzații împotriva ta, chiar și atunci când nu faci nimic rău.
DACĂ ÎNTOTDEAUNA ESTE DE ACORD CU TINE
Este genul de om asemănător celui care se schimbă, care nu are o opinie personală cu privire la anumite chestiuni. Persoana „Da” va fi mereu de acord cu ceea ce spui sau faci.
Acești oameni sunt motivați să spună da, deoarece ei cred că se aliniază cu ceea ce vrei de la ei.
DACĂ ÎȘI CERE SCUZE „DAR …”
Oamenii care spun „Îmi pare rău, dar …” nu se scuză în nici un fel pentru ce au făcut. „Dar” este o scuză și o justificare, astfel că nu își vor schimba, probabil, gândirea sau nu își corectează greșeala.
NU POATE DA EXPLICAȚII
De fiecare dată când cineva dezvăluie cuvintele „De ce trebuie să îți explic totul?” Este un steag roșu că această persoană ar putea să nu fie vrednică de încrederea ta. Dacă nu dorește să răspundă la întrebările tale sau să ofere claritate cu privire la o problemă care te deranjează, atunci el nu este onest și poate ascunde ceva.
DACĂ REVENDICĂ REALIZĂRILE ALTORA
Un revendicator de credit se încadrează în aceeași categorie ca cel care se schimbă după cum bate vântul. Acest tip de persoană nu se va gândi de două ori înainte să arunce pe cineva în fața unui autobuz, pentru a-și salva pielea.

 

Lasă un comentariu