Mai bine ești singur/ă, decât cu cineva care nu îți este aliniat sufletește

Sunt sigur că și tu știi măcar o persoană care intră în relații doar pentru a nu fi singur/ă.
Din păcate, trăim într-o cultură în care este cu adevărat dificil să fii singur. Cum suntem cu toții obișnuiți să auzim lucruri precum: „Trebuie să aștepți persoana potrivită”, se pare că mulți oameni nu iau în considerare aceste cuvinte, pline de înțelepciune.
Indiferent cât de mult ai iubi pe cineva, nu îl poți transforma în sufletul tău pereche, dacă nu este menit să fie cu tine. Nu contează cât de mult îți dorești ca o relație să dureze o viață, căci asta nu înseamnă că persoana pe care o iubești este obligată să fie cu tine pentru totdeauna.
Nu trebuie să îți investești timpul și energia în oameni care nu aparțin vieții tale. Nu trebuie să rămâi niciodată lângă un om care nu scoate ce este cel mai bun din tine.
Știu că mulți nu își vor dori să audă ce urmează să spun, dar uneori a fi singur este cel mai bun lucru care ți se poate întâmpla.
A fi singur/ă nu este un lucru rău sau înfricoșător. A fi singur nu înseamnă că ești izolat . Nu înseamnă că nu ești în măsură să iubești și să construiești relații semnificative și durabile. În schimb, înseamnă că ești conștient de faptul că este întotdeauna mai bine să aștepți persoana potrivită pentru tine.
Înseamnă că înțelegi că este mai bine să fii singur decât să intri și să ieși din relații doar pentru a fi într-o relație.
Timpul și energia pe care le acorzi unei relații, cu o persoană care nu este destinată ție, ar putea fi mai bine petrecute cu tine, făcând lucrurile de care te bucuri, cu oameni care te umplu de fericire și îți oferă un sentiment de împlinire și pace.
Ai putea petrece acel timp reflectând asupra sentimentelor și gândurilor, gândindu-te la prioritățile și obiectivele tale în viață și la ce fel de partener este cel mai potrivit pentru tine.
De asemenea, ai putea petrece acel timp câștigând experiențe noi, învățând lucruri noi, coectându-te cu sinele sau răsfățându-te.
Când alegi să rămâi singur, în loc să intrii într-o relație greșită, înseamnă că îți folosești toată energia, dragostea și timpul pentru tine, în loc să le folosești pentru o persoană care nu dorește sau nu merită acest lucru.
Cu toate acestea, noi, cu toții facem această greșeală, din nou și din nou. Cu toții facem greșeala de a ne îndrăgosti de oameni toxici.
Manipularea, abuzul emoțional, imaturitatea, egoismul, narcisismul, psihoza și lista continuă. Întotdeauna reușim să ne convingem (și permitem persoanei toxice să ne convingă) că el / ea este dragostea vieții noastre.
Tindem să credem că, în căutarea noastră pentru un „celălalt” a luat final și lăsăm fericirea să intre în viața noastră. Bineînțeles, ajungem într-un final, cu o inimă zdrobită și vânătăi sufletești care au nevoie de mult timp pentru a se vindeca. Iar singurul motiv pentru care ajungem în acest fel este că nu reușim să înțelegem faptul că dragostea adevărată este sacră și mai prețioasă decât orice și, prin urmare, mai greu de găsit.
În concluzie, dacă nu avem răbdare sau ne temem că nu vom găsi niciodată pe cineva cu care care să ne creăm o viață, facem alegeri greșite și intrăm în relații greșite.
Prin urmare, este important pentru noi toți să ne amintim că atunci când vine vorba de dragostea adevărată, nu există loc pentru experimente iraționale .
Trebuie să îți amintești că meriți mai mult . Trebuie să te tratezi ca persoana demnă care ești și să-ți prețuiești mai mult emoțiile.
Fii singur/ă, până când găsești pe cineva al cărui suflet este aliniat cu al tău . Pentru că numai atunci când simți că sufletul cuiva îl reflectă pe al tău, vei putea să experimentezi dragostea adevărată, pură și profundă. Și acesta este un fel de dragoste, pentru care merită să aștepți o viață întreagă.

 

Lasă un comentariu