Zodiile si greșelile lor spirituale. Ce păcate îi definesc pe fiecare în parte

Berbec
Semnul zodiacal Berbec este în analogie cu energia începutului. El aduce întotdeauna sau scoate la suprafaţă o imensa energie dornică de manifestare, care, lipsită de o orientare corespunzătoare, se poate risipi extrem de uşor. De aceea, nativii Berbec dizarmonioşi pot fi pe cât de spontani şi puternici, pe atât de lipsiţi de direcţie şi de rezistenţă, în primul rând fizică. Copleşiţi de propria lor energie, ei dispun de excelentul talent al epuizării.
Lipsei de chibzuinţă şi de răbdare i se adaugă trufia (cel mai adesea inconştientă) de a fi primul şi orgoliul generat de natura lor marţiană, de strălucirea lor naturală, care îi face să uite că Cel Dintâi este numai Dumnezeu.
Taur
Conservatori sau extrem de rezistenţi faţă de orice fel de schimbare, aşa cum şi este, de altfel, natura Semnelor fixe, nativii consideră că ei au cele mai bune soluţii, cele mai bune formule de viaţă şi cea mai mare dreptate. Greşeala spirituală pe care o săvârşesc este aceea a limitării liberului arbitru al fiinţelor umane din preajma lor. În acest sens, nativii Taur tind să ia asupra lor totul sau să-şi impună adesea, într-un mod greu de suportat de către ceilalţi, propria lor voinţă.
Intervin aici, aşadar, două aspecte. Pe de o parte este vorba despre un exces de zel, chiar dacă bine intenţionat, care face ca nativii Taur să se amestece cu foarte mare uşurinţă în viaţa celorlalţi, pentru a-i ajuta – fie fizic, fie financiar, fie estetic.
Pe de altă parte, excesele lor emoţionale sau puternica lor afectivitate fac ca nativii Taur să manifeste grijă exagerată faţă de persoanele din jurul lor, astfel că, întotdeauna în numele celor mai bune intenţii, tind să le dirijeze viaţa.
Gemeni
Sunt la curent cu tot şi cu toate, dar niciodată nu le trece prin minte ideea de a se ocupa de propria fiinţă. Tocmai de aceea nu au timp să se relaxeze şi pierd din vedere viaţa lor interioară. Atenţi întotdeauna la cuvinte şi la ce se poate ascunde în spatele lor, la un posibil al doilea sens aşadar, ei sunt departe de a avea încredere în ceilalţi sau de a fi atenţi la viaţa lor lăuntrică. Rezonanţa scăzută cu planul afectiv universal şi cu iubirea îi face sensibili la boli în general; afecţiunile cele mai frecvente şi, uneori, cele mai grave, ale nativilor Gemeni se produc la nivelul sistemului nervos central.
Rac
Nativii Rac sunt marcaţi de un sentiment constant de nesiguranţă, datorat unei excesive receptivităţi faţă de mediul în care trăiesc. Dacă în acest mediu nu există iubirea pe care o aşteaptă, ei au sentimentul că nu sunt iubiţi şi se închid afectiv.
Senzitivi prin definiţie, ei trăiesc exact la extrema opusă nativilor Gemeni: adică numai în ei înşişi. În acel interior, sufletul prelucrează informaţiile emoţionale aduse din afară, dar într-un mod extrem de subiectiv, deoarece nesiguranţa acestor nativi, nevoia lor permanentă de securitate emoţională vine dintr-o greşeală spirituală fundamentală: frica – frica de a părăsi domeniul protector al vieţii zilnice, căminul matern, pentru a se lansa în lumea înconjurătoare; frica pe care o poartă cu ei din chiar clipa naşterii.
Leu
Prea adesea, aceşti nativi dăruiesc nu ceea ce trebuie fiinţei/fiinţelor iubite, ci ceea ce vor ei să dăruiască. Asta face ca energia dăruirii pe care Dumnezeu o vehiculează prin nativii Leu să fie obstrucţionată cel puţin parţial, fapt care şi motivează, de altfel, bolile de inimă specifice acestor nativi.
Ei fie nu se raportează corect la adevărata Inimă – cea divină – fie sunt „plini” de propria lor faptă, devenind adeseori teatrali, jucând roluri ce le hrănesc mai degrabă orgoliul şi nevoia de reprezentare, de participare plenară pe scena vieţii în roluri efemere, dar pe care ei au tendinţa să le considere definitive. Pe de altă parte, coloana vertebrală, ca semn al verticalităţii spirituale şi al fermităţii, ajunge să fie afectată de lipsa lor de smerenie sau de excesul de regalitate care îi situează adeseori pe poziţii nete de superioritate faţă de ceilalţi. Astfel, în loc să-şi manifeste generozitatea afectivă, nativii Leu devin bătăioşi, autoritari, intransigenţi, posesivi sau dornici de o strălucire totală în mediul în care trăiesc.
Fecioara
O foarte mare problemă a acestor nativi este frica, dar un alt fel de frică decât cea specifică nativilor Rac. Frica faţă de greşeală îi conduce pe nativi către perfecţionism şi criticism; frica faţă de îmbolnăvire îi conduce adesea către ipohondrie, iar frica faţă de „păcatul trupesc” le generează nu de puţine ori frustrări sexuale sau tulburări ale dinamicii erotice. Din aceste motive, aceşti nativi ajung să se închidă în munci sau datorii sociale de rutină sau, cel mai adesea, în forme de sacrificiu care nu mai au nicio legătură cu altruismul, abnegaţia, compasiunea.
Balanta
Relaţiile umane în general şi cele de cuplu în special, contractele şi parteneriatele de orice fel, apariţia în faţa publicului, diplomaţia, armonia şi echilibrul, artele, frumuseţea, căsătoria sunt chestiunile care îl preocupă în mod frecvent pe nativul Balanţă. Asta face ca el să devină, cu timpul, mai mult decât dependent de aprecierile celorlalţi şi condiţionat de o serie de aşteptări.
El caută ca, prin acţiunile sale, să-i mulţumească pe toţi, aşteptând astfel ca toţi ceilalţi să-i recunoască meritele, rezultatele şi realizările. În clipa în care vrea să ia o decizie sau să se angreneze într-o acţiune, nativul Balanţă parcurge un adevărat itinerar afectiv pe la cunoştinţe, prieteni, superiori, întrebându-i care atitudine sau care iniţiativă este mai bine de pus în practică.
Scorpion
Aceşti nativi sunt investiţi de Dumnezeu cu puterea de a regenera, de a (se) transforma, de a renaşte. Însa foarte adesea ei se ataşează de această putere, pe care tind s-o instituie în toate domeniile existenţei lor, ca formă care le conferă siguranţa absolută. În absenţa acestei puteri, nativii Scorpion manifestă tiranie, îngrijorare, distructivitate.
În acest fel, nevoia de putere absolută tinde să se răsfrângă asupra domeniului financiar sau asupra cunoaşterii esoterice, transformându-i în fiinţele cel mai uşor de corupt prin bani sau prin acces la informaţii secrete.
Sagetator
Nativii Săgetător sunt atât de preocupaţi de ţelurile lor înalte, metafizice, filosofice, încât uită, adesea, să mai privească şi în jos, la semenii care le aşteaptă natura optimistă, benefică, încrezătoare şi, adeseori, călăuzitoare.
Atunci când aceşti nativi uită de semeni, ei cad pradă egocentrismului şi, aşa cum îi este caracteristic unui Semn de Foc care are nevoie de combustibil (altfel – ce ar mai arde el?), sunt atenţi numai la propriile nevoi. Dacă soarta le mai rezervă şi o viaţă îmbelşugată (Săgetătorul este Casa lui Jupiter, marele benefic), atunci devin nişte adevăraţi hedonişti, uitând complet de idealurile cu adevărat superioare ale vieţii.
Capricorn
Greşeala spirituală a nativilor Capricorn constă în relaţia defectuoasă cu tatăl şi, în general, cu orice formă de autoritate. Maturi prin definiţie, metodici şi organizaţi, făcuţi pentru munci administrative şi capabili să-şi asume responsabilităţi dificile şi de durată, pe care le onorează întotdeauna, chiar dacă mai lent decât alţii, nativii Capricorn tânjesc cel mai adesea după distincţii şi onoruri, după o anume recunoaştere sau chiar poziţie socială, substituindu-se, inconştient, Tatălui Ceresc şi Autorităţii Divine care, prin ei, ghidează, educă şi ocroteşte oamenii.
Varsator
Lui îi sunt caracteristice excentricitatea şi geniul, invenţiile şi inventivitatea, detaşarea de emoţii, revoluţiile, libertatea interioară şi independenţa totală. Lor le plac evenimentele bruşte şi senzaţiile tari, care fac ca viaţa să fie trăită la capacitate maximă.
În momentul în care lipsesc senzaţiile tari, viaţa îşi pierde sensul. De fapt, gustul vieţii li se alterează şi atunci caută schimbarea doar de dragul schimbării, protejându-şi – sub nevoia de libertate individuală – lipsa de responsabilitate la adresa viitorului şi incapacitatea de a armoniza trecutul cu prezentul în beneficiul direct al viitorului.
Pesti
Raţiunea pentru care rasa umană actuală a supravieţuit până în ziua de astăzi ar putea fi chiar propria noastră capacitate de anulare a egoului, iar uneori chiar sacrificiul mistic şi martiriul. Aceste calităţi umane sunt pe deplin manifestate de nativii Peşti, a căror misiune spirituală este aceea de a ne învăţa să ne anulăm egoul, acea parte a fiinţei care ne separă de Dumnezeu-Tatăl.
În cazul în care este atras de politică, un astfel de nativ practică extrem de uşor maşinaţiile de culise, înşelătoriile, falsul misionarism şi spionajul pe toate planurile. Şi asta tocmai pentru că cei doi peşti semnifică disponibilitatea nativilor pentru o viaţă dublă, în care cele două direcţii total opuse nu se deranjează absolut deloc una pe cealaltă.

Lasă un comentariu