Berea, slanina și alte 6 alimente care sunt bune pentru sănătatea inimii

Bolile de inimă reprezintă aproape o treime din toate decesele din întreaga lume, iar dieta joacă un rol major în sănătatea inimii și poate afecta riscul dezvoltării bolilor de inimă. Iată o lista de alimente care sunt bune pentru sănătatea inimii.
1. Semințe de floarea soarelui
100 g de semințe de floarea soarelui conțin 10% din cantitatea zilnică necesară de magneziu – element necesar funcționării normale a inimii. De asemenea, semințele sunt bogate în zinc, care este necesar pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular.
2. Bere
Potrivit webmd.com, berea este bogată în siliciu. Acest element ajută la reducerea riscului de ateroscleroză, o boală care afectează vasele de sânge și duce la infarct. De asemenea, siliciul ajută și la sănătatea oaselor.
Doză zilnică de siliciu se regăsește în jumătate de litru de bere. Alimentele grase trebuie evitate atunci când consumați bere. Totuși, medicii nu recomandă obținerea siliciului din bere, ci din alte surse (orz, ovăz, soia, suplimente alimentare, etc).
3. Cafea
Consumul moderat de cafea ajută la reducerea aritmiilor – aceasta este concluzia oamenilor de știință de la Universitatea din Sydney. Important este să beți cafea neagră, fără lapte.
4. Pasta de tomate
Licopenul din roșiile tratate termic este un element esențial și vital pentru inima noastră. Cu cât conținutul său este mai mic, cu atât crește riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Doza zilnică de licopen se regăsește într-o linguriță de pastă de tomate.
5. Cartofi
Nutriționiștii recomandă din ce în ce mai mult să nu excludeți cartofii din dietă, chiar dacă doriți să slăbiți. Cartofii fierți sau copți fără ulei sunt siguri pentru siluetă și sunt foarte sănătoși.
Aceștia sunt bogați în potasiu, ceea ce ajută la reglarea tensiunii arteriale, precum și vitamina B6, care este foarte importantă pentru producerea celulelor roșii din sânge.
6. Banane
O banană pe zi ajută la menținerea nivelurilor necesare de potasiu și sodiu, care asigură funcționarea normală a tuturor mușchilor – inclusiv a inimii.
7. Iaurt
Oamenii de știință spun că doar două porții de iaurt pe zi (două pahare mici) pot reduce riscul de infarct și accident vascular cerebral cu 30%. Important este să consumați un iaurt fără zahăr.
8. Slănina
Slănina, dușmanul nutriționiștilor, este, de fapt, un produs destul de sănătos pentru inimă.
Majoritatea grăsimilor din ea sunt acizi mononesaturați, care sunt foarte benefici pentru sănătatea vaselor de sânge și a inimii, întrucât „dizolvă” colesterolul rău. Medicii recomandă consumul moderat de slănină.

 

Lasă un comentariu