Cum să-ți faci pisica să te iubească?

Pisicile sunt animale oarecum sociale, le place să fie mângâiate, să petreacă timp cu noi și să ne urmărească prin casă. Cel puțin, la asta ne așteptăm atunci când adoptăm o pisică.
Dacă ai adoptat o felină, cu siguranță îți va fi greu să-i câștigi afecțiunea. Este evazivă și nu vrea să fie răsfățată.
Cauze pentru care pisica nu te iubește
Înainte de a ști cum să-ți faci pisica să te iubească, trebuie să știi cauzele pentru care nu te iubește. Abia atunci îți poți da seama ce faci greșit. Cele mai frecvente cauze sunt:
Nu te cunoaște foarte bine;
Ești prea afectuos, iar pisicile urăsc asta;
Își aduce aminte de o experiență proastă avută împreună;
Ai făcut o schimbare bruscă care i-a afectat rutina;
Nu îi asiguri nevoile de bază;
Ce poți face ca pisica să te iubească mai mut?
Soluția la o problemă depinde de cauza care a provocat-o. Dacă ai reușit deja să o identifici, iată cum o faci să te iubească.
Oferă-i timp și spațiu
Când adoptăm o pisică, suntem dornici să o răsfățăm. Cu toate acestea, dacă vrem ca relația să înceapă cu dreptul, trebuie să ne oprim. Felinele au nevoie de timp pentru a se adapta în noua casă. Ele trebuie să se obișnuiască cu prezența noastră și să-și piardă frica.
În niciun caz nu trebuie să forțăm tandrețea. Pentru a obține dragostea pisicii, trebuie creat un climat de securitate și încredere. Încearcă să o seduci cu premii sau jucării și așteaptă să vină de bunăvoie.
Îmbunătăţeşte-i mediul
Uneori pisicile suferă de stres, deoarece nu își pot satisface instinctele de bază (vânătoare, cățărare, zgâriere). Când nu au aceste lucruri, caracterul lor se schimbă și chiar ne pot ataca.
Dacă vrei ca pisica să fie fericită, trebuie să-i stimulezi instinctele. Joacă-te cu ea, crează-i ascunzișuri și loc special pentru ascuțirea unghiilor.
Asigură-i alimentația și igiena
Pentru a face pisica să te iubească, asigură-te că nevoile sale de bază sunt îndeplinite. Pisicile trebuie să mănânce alimente de calitate, adecvate speciei și vârstei lor. Ar trebui să aibă întotdeauna apă disponibilă; curată și separată de alimente.
În plus, trebuie să te asiguri că felina are resursele necesare pentru igienă. Locul unde își face nevoile trebuie să fie curat, amplasat într-un loc liniștit, retras și departe de locul unde mănâncă.
Pisica are nevoie de un loc doar al ei (eventual într-o cameră separată) pentru a se retrage, deoarece uneori vor să fie singure.
Dacă considerați că pisica are tot ce-i trebuie și nu vă arată afecțiune, este posibil să aibă o problemă de sănătate. În acest caz, este recomandată vizita la veterinar.

 

Lasă un comentariu