7 lucruri de care pisicile se tem cel mai mult

Vedem adesea cum pisicile au o teamă de neînțeles față de ceva. Multe dintre lucrurile de pe această listă vă pot surprinde, dar s-a dovedit că produc teroare pisicilor.
Apa
Nu doar pisicile domestice se tem de apă, ci și pisicile sălbatice, inclusiv „regele junglei”, leul.
O teorie spune că această aversiune față de apă se bazează pe faptul că multe rase de feline provin din zone deșertice situate în Orientul Mijlociu și China, unde nu prea au avut contact cu apa de-a lungul secolelor.
De asemenea, este posibil ca schimbarea temperaturii sau compoziția lichidului să le sperie și să declanșeze o senzație care nu le place.
Să fie ținute cu forța
Pisicile sunt animale foarte independente, așa că le place să exploreze spațiul și să fie libere. De aceea ele urăsc să fie prinse în brațele oamenilor, fără să dorească afecțiunea.
De asemenea, pisicile urăsc ușile închise, deoarece consideră că le limitează accesul la teritoriu.
Să fie urmărite
Iubind foarte mult independența, pisicilor nu le place să fie urmărite. Acest tipar este întâlnit și la pisicile sălbatice (lei, tigri, etc).
Persoanele necunoscute
Străinii nu sunt, în general, pe placul pisicilor. Ca întotdeauna, există și excepții, dar, cel mai probabil, oricât de sociabilă ar fi o pisică nu se va grăbi să salute pe cineva pe care nu-l cunoaște.
Câini
Pisicile tind să se simtă nesigure în prezența câinilor din cauza experiențelor anterioare (câinii obișnuiesc să latre și să alerge după ele). Cu toate acestea, s-a demonstrat că ambele rase sunt capabile să conviețuiască împreună.
Mirosurile puternice
Felinele au nas sensibil și urăsc mirosurile de oțet, citrice, ceapă sau benzină. Dacă unul dintre aceste mirosuri este prezent în aer, pisica va încerca să plece din acel loc.
Zgomote puternice
Urechile pisicilor percep sunete și frecvențe diferite ca ale oamenilor. Ca și în cazul câinilor, sunete precum sirenele ambulanței, artificiile și altele produc un sentiment de teroare.
Este responsabilitatea noastră să avem grijă de animalul de companie și să îl protejăm. Încercați să evitați expunerea pisicii la aceste lucruri care îi pot crea disconfort și sentiment de nesiguranță.

 

Lasă un comentariu