Un articol pentru femeile cărora le pasă mai mult de ceilalți… a venit momentul să vă mai gândiți și la voi

Dragă femeie, articolul acesta este pentru tine!
Tu, femeia căreia mereu îți pasă prea mult de ceilalți, decât de tine.
Tu, cea a cărei suflet este curat și a cărei inimă este atât de mare, încât poate aduna toată dragostea din lume.
Tu, femeia care nu știe alt mod de a trăi decât prin a te împărți la toți cei din jur. Vrei să nu ai această „slăbiciune”. Dar îngrijirea profundă nu este o slăbiciune.
Nu este nimic cu care să te rușinezi. Deci, încetează să vezi aceste lucruri ca fiind defecte și nu îți mai cere scuze.
Nu mai asculta oamenii când îți spun: „Îți pasă prea mult. Îți faci prea multe griji. Ești prea emoțională. Trebuie să te schimbi „. Pentru că aceiași oameni vor profita de schimbarea ta.
Nu ai nevoie să te schimbi. Trebuie să fii mereu tu.
Poate că ești femeia care gândește de două ori înainte de a vorbi. Poate că analizezi fiecare mesaj înainte de a-l trimite, asigurându-te că spui exact ce gândești.
Poate că tu ești femeia care ăferă celorlalți inima fără să aștepte nimic în schimb.
Poate că petreci ore în șir ascultând pe cineva care își scufundă sentimentele, chiar dacă ești prea obosită și ai multe alte sarcini de îndeplinit.
Ceea ce trebuie să înțelegi este că vor exista întotdeauna cei care vor încerca să te schimbe. Dar nu trebuie să-ți ceri scuze pentru cine ești.
Nu trebuie să îți ceri scuze pentru că i-ai trimis un mesaj unui prieten, pentru că ai sunat un alt prieten atunci când ai simțit că are nevoie de tine, pentru că te-ai asigurat că toată lumea este bine.
Nu trebuie să îți ceri scuze pentru că acorzi altora atenția ta nelimitată.
Nu trebuie să-ți ceri scuze pentru că îl iubești atât de adânc, pasional și necondiționat, pentru că nu știi altă cale de a iubi. Pentru că inima ta este mare și sufletul tău este curat.
Nu trebuie să îți ceri scuze pentru tot ajutorul și sprijinul pe care îl oferi altora, pentru că este în natura ta. Pentru că asta ești tu. Pentru că îți pasă.
Trebuie doar să înțelegi faptul că a spune NU lucrurilor pe care nu dorești să le faci, nu te transformă într-un om egoist.
Trebuie să înțelegi că și tu ai nevoie de ajutor și trebuie să te dedici în primul rând ție!
Trebuie să înțelegi că ești importantă și că îți datorezi aceeași cantitate de bunătate, compasiune, răbdare, respect, iubire și demnitate pe care le oferi oricui altcuiva. Trebuie să înțelegi că îngrijirea de sine este la fel de importantă ca și îngrijirea altora.
Trebuie să ai grijă de sentimentele, nevoile, dorințele și problemele tale.
Trebuie să te pui pe primul loc, pe lista priorităților.
Îți datorezi ție să ai grijă de sănătatea ta mentală, emoțională și fizică și să te faci fericită, singură.
Pentru că nimeni altcineva nu va face asta pentru tine.

 

Lasă un comentariu