Lumea are dreptul să mă judece. Eu am dreptul să nu-mi pese.

Tu și cu mine, îi judecăm pe alții. Și ei ne judecă. O facem cu toții. Uneori judecăm cu intenții pozitive sau care nu dăunează.Din păcate, judecata noastră vine adesea dintr-un loc negativ, cu intenție mai întunecată.Deși judecăm din mai multe motive, cel mai des o facem atunci când nu cunoaștem încă bine o persoană, nu ne putem identifica cu sistemul de credințe, valorile sau comportamentul unei persoane sau ne simțim cumva amenințați de acea persoană.Cred că judecăm mai mult din primul motiv, deoarece mintea noastră dorește să simplifice prelucrarea informațiilor.
Am observat că nivelul meu crescut de iubire de sine m-a ajutat să judec mult mai puțin.De asemenea, sunt mai conștient de asta acum când judec, pentru că mă simt amenințat și, conștientizat, pot să mă întorc și să mă întreb dacă judecata mea inițială este adevărată.Aproape întotdeauna trebuie să mă gândesc la faptul că nu, doar pentru că cineva este atrăgător, asta nu trebuie să însemne că este arogant.Nu spun că trebuie să învățăm cu toții să nu mai judecăm pe alții. Poate că nici măcar nu este posibil să o facem din cauza modului în care suntem conectați ca ființe umane.Dar ceea ce putem învăța este că lumea are tot dreptul să ne judece.Lasă-i să facă ce vor și să spună ce vor.Pentru că de cele mai multe ori, judecățile oamenilor au legătură cu ei, nu cu oamenii pe care îi judecă.Eu am dreptul să nu-mi pese.
Dacă am putea învăța să ne îmbrățișăm așa cum suntem cu adevărat, am mai fi atât de judecători față de ceilalți? Cel mai probabil nu. Nu am mai avea nevoie de un motiv pentru a pune jos pe altcineva doar pentru a ne ridica.Acesta este doar unul dintre multele motive pentru care iubirea de sine este atât de importantă și de puternică. Dacă am putea învăța cu toții să ne iubim pe noi înșine, am face din lumea noastră un loc mult mai plin de compasiune și am judeca mult mai puțin.
Încetează să te mai afecteze judecata oamenilor, pentru că majoritatea acestor judecăți sunt complet incorecte și nu se bazează pe nimic altceva decât presupuneri sălbatice.

 

Lasă un comentariu