5 băuturi care te ajută cu adevărat să trăiești mai mult

Din păcate, oamenii de știință nu au găsit încă elixirul tinereții, dar știința știe deja ce băuturi vă vor ajuta să aveți o viață mai lungă și mai sănătoasă.
1. Ceaiul verde
Potrivit experților, ceaiul verde este o metodă bună de prevenire a bolilor cardiovasculare și, de asemenea, ajută la scăderea nivelului de colesterol rău. În ciuda faptului că băutura conține cofeină, are și un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale.
Experții recomandă consumarea a maxim două căni de ceai verde într-o zi.
2. Cafeaua
Cercetările arată că oamenii care beau cafea sunt, în general, mai sănătoși decât cei care nu o fac. Riscul de a muri din cauza bolilor de inimă pentru iubitorii de cafea este cu 19% mai mic, iar riscul de cancer este cu 18% mai mic. De asemenea, consumul regulat de cafea reduce probabilitatea de a dezvolta diabet de tip 2, întărește ficatul și încetinește progresia bolii Parkinson și a demenței.
Pentru persoanele care beau 3-5 căni de cafea cu tărie medie pe zi, riscul de a dezvolta boli de inimă este mai mic decât la cei care beau cafea de peste 5 căni sau nu beau deloc.
3. Sucul de lămâie
Aceasta este băutura preferată a celor care țin diete, deoarece poate reduce senzația de foame. Sucul de lămâie este benefic și pentru lupta împotriva gripei, iar amestecat cu miere și ghimbir ca tratament eficient împotriva simptomelor răcelii. Compușii antibacterieni din lămâi pot vindeca infecțiile din gură, cum ar fi gingivita și pot acționa ca un laxativ în sistemul digestiv.
4. Oțetul de mere
Desigur, această băutură nu se consumă în formă pură, ci amestecat cu apă. Ingredientul cheie este acidul acetic, care se obține prin fermentarea zahărului pe care îl conțin merele. Faptul că acidul acetic poate lupta eficient împotriva agenților patogeni este cunoscut de multă vreme – chiar și Hipocrate a folosit oțet pentru a curăța rănile.
Mai multe studii au arătat că oțetul de mere poate crește sensibilitatea la insulină și reduce nivelul zahărului din sânge atunci când o persoană consumă o masă bogată în carbohidrați.
5. Vinul roșu
Deși pare de necrezut, consumul de vin roșu are un efect pozitiv asupra sănătății cardio-vasculare, scade colesterolul și reduce riscul de apariție a cheagurilor de sânge.
Totuși, femeilor de orice vârstă și bărbaților de peste 65 de ani li se recomandă să nu consume mai mult de o porție (aproximativ 150 ml) pe zi. Bărbaților cu vârsta sub 65 de ani pot consuma două porții pe zi. Acest lucru se datorează faptului că bărbații cântăresc de obicei mai mult decât femeile, iar în corpul lor există mai multe enzime care metabolizează alcoolul.

 

Lasă un comentariu