“Sunt arogantă. Stiu ce pot, ce vreau, ce simt…”

„Sunt aroganta. Stiu ce pot, stiu ce vreau, stiu ce am. Nu ma afecteaza nimic din ce spun ceilalti despre mine iar aroganta asta nu-I decat un mod de a ma proteja. Am devenit asa, cand am realizat ca multi dintre oamenii din jurul meu nu valoreaza nimic.E plin de fete simpatice, cu-n strat gros de fond de ten pe creier si-un zambet imbacsit in rujuri ieftine.E si mai plin de impotenti cu-n kil de gel in par, literalmente prea prosti ca sa-i jignesc.
Acum cativa ani, credeam ca toleranta-i cheia si ca doar asa pot deveni si eu un om mai bun. Habar n-am de ce, cred ca-ncepusem sa cred in soarta si alte prostii. M-am vindecat rapid si-am inceput sa construiesc bariere. Daca nu stiati, prostia-i molipsitoare, lipsa de bun simt e daunatoare si mizeria se-mprastie, mai ceva decat ciupercile dupa ploaie.
Un om cu-n creier mai mare decat majoritatea mi-a spus, nu demult: ”trebuie sa le arati oamenilor unde le e locul, altfel ti se urca-n cap”.
M-am saturat sa accept lectii de moralitate de la nulitati, lectii de conduita de la mitocani si lectii de onoare de la ipocriti. Mi-e sila cand sunt judecata de femei care se vand pe bani, barbati intretinuti de femei sau personaje care nu-s capabile nici sa-si scrie corect morfologic numele de familie. Imi plac oamenii asumati si astept sa-i cunosc. Deocamdata, pot nominaliza vreo cativa. Restul… sunt cantitati neglijabile.
Barbatii nu fug de femeile inteligente. Femeile inteligente ii indeparteaza, de fapt, cu buna stiinta. Pentru ca uita sa fie naturale, uita ca, de fapt, o relatie nu-i o demonstratie de putere ci o uniune, o echipa. Intr-o relatie trebuie sa dai si sa primesti. Nu sa demonstrezi chestii, nu sa-ti arati muschii, nu sa dovedesti ca esti mai tare.
In general, intre doi oameni, lucrurile ar trebui sa fie simple. Simple si sincere. Fara ambitii nefondate, fara usi trantite, pumni in masa si fraza clasica “Da’ ce, io-s mai prost/proasta?” O concurenta absurda care nu-ti ofera premiu’ de “Cel mai iubit dintre pamanteni”. Te duce mai degraba spre “Un veac de singuratate”. Sau mai multe…”

 

Lasă un comentariu