Sfaturi pentru bolnavi de la părintele Arsenie Boca

Bolile încep de la suflet și nu de la corp. Suferința începe de sus, de la minte, de la concepția despre lume, de la dezechilibrul mintal în care rătăcim. Așa spunea Părintele Arsenie Boca: „Mă, cine-i îngust la minte, nu are leac nicăieri!”
Sfaturile sale privitoare la boli au fost și rămân astăzi la fel de autentice ca atunci când le-a dăruit ca un medicament celor care veneau la el pentru vindecare. Cuvintele părintele Arsenie Boca erau vii și aveau în ele însele un suflu tămăduitor. Privirea și sfaturile lui deschideau inima, luminau ochii minții și aduceau pacea unei înțelegeri profundă cu privire la cine suntem și ce avem de făcut în viață.
Paralizia lovește pe cei nesătui de avere.
Arsenie Boca reușea să pătrundă cu înțelegerea sa duhovnicească insuflată de Duhul Sfânt cele mai ascunse cauze ale bolilor trupești. Paralizia o vedea ca pe o consecință provocată de dorința de îmbogățire peste măsură. Această patimă poate fi moștenită din familie, și cel afectat are mult de luptat pentru a o birui.
Cancerul îi atinge pe cei care nu postesc niciodată. Mai mult ca orice altă boală, cancerul nu are leac și apare fără nici o explicație medicală plauzibilă. De aceea părintele Arsenie Boca spunea despre cancer că este ca o „frână pedepsitoare a desfrânării stomacului. Se vede că prin el se pedepsește lăcomia mâncărurilor și obârșia desfrânării.”
Fumatul duce in timp nu doar la imbolnavirea plamanilor, ci mai ales la slabirea capacitatii mintale, incat nici credinta nu o mai vezi atat de curat.
Batranetea este ca un cavou ajutator. Parintele Arsenie Boca ii indemna pe cei varstnici sa nu carteasca la necazuri, pentru ca aceasta este o vreme de cercetare a Lui Dumnezeu. Varsta inaintata este grea, dar cel care rabda cu blandete, multa pace va dobandi si multa rasplata de la Dumnezeu.
Sfaturi pentru bolnavi de la Arsenie Boca:
Parintele stia medicina si avea sfaturi chiar si pentru cele mai actuale probleme pretextate de femei. De pilda, spunea ca si parul trebuie sa se hraneasca si cand ne cade parul este bine sa facem galbenus de ou cu ulei de ricin si sa ne spalam capul si sa-l clatim cu otet de mere.
„Daca impiedici un guturai prin medicamente il transformi in alte primejdii. Lasa fazele obisnuite ale bolii sa treaca natural, pentru ca ele sunt cel mai bun leac. Fereste-ti capul de frig si ajunge!
Faceti semnul sfintei cruci pe tot ce mancati: apa, ceai, cafea, prajitura, fructe, bautura, paine. De ar fi dat chiar si cu otrava, Sfanta Cruce anuleaza tot ce este otravit.
Cei bolnavi sa tina regimul bolii in loc de post.
Transpiratia abundenta e din cauza ca nu ne functioneaza bine rinichii.”
Tratamente naturiste de la parintele Arsenie Boca:
Cei bolnavi de plamani sa se trateze cu hrean plamadit in miere de albine: „Cel ce a facut cerul si pamantul e in stare sa lipeasca o piele rupta.”
O femeie avea pietre la fiere si parintele Arsenie Boca i-a zis sa nu mearga la operatie, ci sa faca ce-i spune el: sa faca un ceai de limba cerbului cu coaja de portocala neindulcit, pe care sa-l bea in loc de apa vreo 2-3 luni. Ceaiul acesta zdrobeste pietrele pe cale naturala si le transforma in nisip.
O alta femeie in varsta a venit odata la parintele Arsenie Boca pentru o boala de ochi. Avea cataracta si parintele i-a zis ca daca va merge la operatie va ramane oarba. Apoi i-a recomandat un tratament cu seva de vita de vie: „Primavara sa pui o sticluta la vita de vie si din seva pe care o aduni in sticluta, sa iei cateva picaturi cu pipeta si sa-ti pui in ochi si nu o sa mai ai nevoie de operatie.”

 

Lasă un comentariu