10 diferențe dintre un prieten adevărat și un prieten fals. Învață să faci diferența

Prietenia dintre oameni este unul dintre cele mai frumoase aspecte ale vieții. Acestea fiind spuse, anumiți prieteni sunt cu siguranță mai buni decât alții. În multe cazuri, este foarte dificil să facem distincția între un prieten adevărat și unul fals, dar aceste două persoane sunt complet diferite. Adevărații prieteni sunt acei oameni la care poți apela pentru aproape orice, deoarece știi că aceștia vor fi întotdeauna de partea ta, atât la bine, cât și la greu. Prietenii falși își aruncă imediat masca pe care o poartă în momentele în care ai nevoie de un sprijin. Folosește-te de acest mic ghid pentru a-ți da seama care sunt adevărații tăi prieteni!

  1. Îți oferă un sprijin în toate eforturile tale Un adevărat bun prieten te va încuraja în toate eforturile tale! Fie că este vorba de urmarea unor cursuri de dans sau de schimbarea carierei, un prieten adevărat va fi acolo, alături de tine, la fiecare pas pe care-l faci.
  2. Îți iubește latura prostuță a personalității tale Fiecare dintre noi avem momentele noastre în care ne place să ne prostim. Un prieten adevărat iubește acele momente! De fapt, dacă este un prieten adevărat, s-ar putea să se alăture ție în crearea unor astfel de momente.
  3. Te iartă pentru tot Fiecare dintre noi greșește la un moment dat în relațiile noastre de prietenie. În cazul unui prieten fals, o greșeală te poate costa o prietenie. Prietenii adevărați sunt conștienți de faptul că, la un moment dat, vei face greșeli. Aceștia te vor ierta deoarece pun un preț mult mai mare pe relația de prietenie dintre voi decât pe greșeala pe care ai făcut-o.
  4. Îți apără întotdeauna spatele Nu este o chestiune de cine este de partea cui, sau de tipul problemei, sau dacă ai greșit sau nu – un prieten adevărat îți apără întotdeauna spatele, indiferent de ceea ce se întâmplă. Acesta va fi mereu de partea ta și va lupta alături de tine fără să pună prea multe întrebări. Asta ar face orice prieten adevărat!
  5. Te lasă să-ți explorezi interesele Pe măsură ce creștem, descoperim noi interese și, uneori, acestea par a fi mult prea neobișnuite pentru noi înșine. Prietenii falși vor face haz de tine și îți vor cere să respecți status quo-ul cu care i-ai obișnuit. Un prieten adevărat te va lăsa să-ți faci treaba și te va încuraja să explorezi această nouă latură a personalității tale.
  6. Îți cunoaște toate ciudățeniile tale și le acceptă Fiecare dintre noi avem ciudățeniile noastre. Probabil unii dintre noi suntem irascibili dimineața sau atunci când nu suntem odihniți suficient. Doar adevărații tăi prieteni îți cunosc toate aceste mici secrete și tot ei sunt cei care le respectă. Nimeni altcineva nu te cunoaște la fel de bine cum o fac adevărații tăi prieteni. Faptul că aceștia observă toate acele caracteristici neobișnuite ale tale este un semn bun, dar este la fel de important să le și respecte!
  7. Se interesează de tine în mod constant Prieteni falși te contactează doar în momentele în care au nevoie de ceva sau dacă vor să afle o bârfă sau două. Prietenii reali te vor contacta oriunde și oricând, deoarece aceștia sunt interesați tot timpul să afle ce se întâmplă cu tine. Ei nu simt nevoia să afle cele mai recente bârfe în legătură cu relația voastră. Ei își doresc, probabil, să afle ce ai mâncat azi la prânz.
  8. Îți păstrează secretele În cazul în care în viața ta există o persoană în care ai încredere că nu va împărți secretele tale personale celorlalți, atunci acea persoană este un prieten adevărat. Prietenii falși îți vor trăda secretele ca și când pentru tine acestea nu înseamnă nimic. Un prieten adevărat valorează foarte mult încrederea și îți va păzi secretele ca și când acestea sunt sacre.
  9. Își fac timp pentru tine Nu contează dacă au la dispoziție doar o oră între serviciu și cursul lor de dans, un prieten adevărat își va face timp să treacă sau să te invite la un pahar de vorbă în orice moment. Nu este o chestiune de timp, este o chestiune de a dori să petreacă timpul în compania ta și nu în singurătatea propriei persoane.
  10. Poți să plângi întotdeauna pe umărul său Probabil, una dintre cele mai fundamentale diferențe dintre un prieten adevărat și un prieten fals este modul în care acesta abordează suișurile și coborâșurile prin care treci. În cazul în care treci printr-un moment dificil, un prieten fals te va bate dur pe umăr și va încerca să schimbe subiectul. Prietenii tăi adevărați te vor ține în brațe și vor fi dispuși să te asculte toată noaptea dacă este nevoie. Prietenii reali sunt acolo pentru tine, indiferent dacă ești fericit sau trist.

Lasă un comentariu