Când faci bine cuiva, nu trebuie să ceri nimic în schimb – Leon Dănăilă

Fiecare celulă umană este sfântă. Credința mea este că Dumnezeu, prin mine, ajută bolnavii pe care ajung să-i operez. Dumnezeu mi-a dat mâini, mi-a dat suflet, mi-a dat judecată și eu trebuie să le utilizez pentru binele oamenilor.
Să ajuți un bolnav, să vezi că a înviat după ce l-ai operat, înseamnă una dintre cele mai frumoase satisfacții posibile.
Să redai viața cuiva cred că este cel mai important lucru de pe lumea asta. Să salvezi un om, de exemplu să-l operezi la coloana vertebrală, să fie paralizat, să-i scoți tumora și el să înceapă să meargă, e una dintre minunile care îți încântă sufletul.
Se spune că cel mai bun neurochirurg trebuie să aibă ochi de vultur, mâini de femeie și inimă de leu.
Am operat președinți de state, prim-miniștri și miniștri din România și străinătate, oameni din clasa medie, vagabonzi, boschetari, chiar și criminali. Pentru mine nu contează ce statut social sau meserie au, caut doar să le salvez viața.
Am descoperit o nouă celulă în creier, este o premieră mondială…
Mergeam cu soția la teatru, la operă. Dar să știți că un neurochirurg trebuie să ducă o viață foarte strictă, să renunțe la multe lucruri. Eu făceam multe garduri și refuzam mereu invitațiile de la prieteni.
În creier se intră de mână cu Dumnezeu.
Neurochirurgia este precum arta unui bijutier. Omul este mare prin ceea ce lasă în urma sa, nu prin ceea ce face.
Când operezi pe creier, dacă nu te gândești la Dumnezeu să-ți trimită o mână de ajutor, bolnavul este pierdut.
Harta creierului seamănă cu a universului. Pe lângă zonele cunoscute, ale căror funcții sunt știute, într-o proporție foarte mare, există nenumărate alte zone necercetate încă sau cercetate insuficient. Toate acestea depind unele de altele. Viața noastră, cu tot ceea ce înseamnă conștient, subconștient și inconștient (care sunt strâns legate între ele) este condiționată de buna funcționare a creierului.
Creierul este cea mai complexă materie din univers. Mai complexă materie nu există. Este compus din celule de numai câțiva microni, care se văd doar cu microscopul, dar fiecare dintre aceste celule poate să aibă până la peste 20.000 de conexiuni în același timp. O singură celulă, vă dați seama? Nu degeaba se spune că în creier „totul se leagă cu totul”.
Stările depresive scad imunitatea. Un bolnav de cancer își agravează boala dacă ajunge la depresie și n-o poate gestiona.
Credința este foarte importantă pentru beneficiul omului, în general. Omul lipsit de credință este un om pierdut.
Dacă simți că-ți place ceva foarte mult, e bine să-ți urmezi calea și să perseverezi. Numai așa poți câștiga pariul cu viața.

Lasă un comentariu