A fi bun nu înseamnă a fi slab, naiv sau prost. Într-o lume în care putem fi orice, să alegem sa fim BUNI!

Lumea în care trăim este plină de diversitate și posibilități. Putem fi orice ne dorim: artiști, sportivi, oameni de știință, politicieni, antreprenori, etc. Putem călători, învăța, crea, descoperi, schimba. Putem fi fericiți, triști, îndrăgostiți, dezamăgiți, curajoși, fricoși, etc.
Putem fi orice, dar ce alegem să fim? Eu cred că, indiferent de ceea ce suntem sau vrem să fim, cel mai important este să alegem să fim buni.
Să fim buni cu noi înșine, să ne respectăm și să ne iubim.
Să fim buni cu ceilalți, să îi tratăm cu empatie și compasiune. Să fim buni cu natura, să o protejăm și să o prețuim.
Să fim buni cu lumea, să contribuim la pace și progres.
A fi bun nu înseamnă a fi slab, naiv sau prost. A fi bun înseamnă a fi uman, a recunoaște valoarea și demnitatea fiecărei ființe. A fi bun înseamnă a fi responsabil, a ne asuma consecințele acțiunilor noastre. A fi bun înseamnă a fi generos, a împărtăși din ceea ce avem și știm. A fi bun înseamnă a fi înțelept, a învăța din greșeli și a ne îmbunătăți. Alegând să fim buni, ne facem nu doar pe noi mai fericiți, ci și pe cei din jurul nostru. Alegând să fim buni, aducem mai multă lumină și speranță în lume. Alegând să fim buni, ne împlinim ca oameni și ca parte a umanității. Într-o lume în care putem fi orice, să alegem să fim buni. Este cea mai frumoasă și mai nobilă alegere pe care o putem face.

Lasă un comentariu