5 greșeli pe care le vei regreta în 10 ani

Greșelile sunt modul în care învățăm și creștem ca oameni. Uneori, totuși, greșelile pe care le facem în viața noastră ne vor face să regretăm acele decizii aparent bune. Uneori, greșeala este să alegi să nu acționezi deloc. Efectele alegerilor noastre, sau lipsa acestora, ar putea duce la regrete în continuare. Te vei trezi să te întrebi: „Dacă?” și incapabil să vină cu răspunsul. Iată cinci greșeli pe care inevitabil le vei regreta peste zece ani.
„Nu face ceva astăzi, știi că vei regreta mâine; gândește-te înainte de a acționa.” – Necunoscut
Ezoic
1. AȘTEPTAREA MOMENTULUI „PERFECT”.
Nu există momentul „perfect” pentru a face o mișcare. Fie că este vorba de a începe un nou loc de muncă, de a te întoarce la școală, de a te așeza și, în sfârșit, de a scrie acea carte pe care ai promis că o vei scrie, nu va exista niciodată un moment „perfect”. Momentul perfect este acum. Vor exista întotdeauna dificultăți și greutăți, indiferent de alegerile pe care le faci. Denivelările pe drum sunt normale. Dacă aștepți ca totul să fie perfect, vei aștepta pentru totdeauna. Dacă așteptați prea mult, este posibil să nu puteți face saltul pe care așteptați să îl faceți. Înainte să știi, este mult prea târziu și regreti că nu ai început această schimbare drastică în viața ta mai devreme.
2. FRICA DE A ÎNCERCA
Viața este plină de încercări. Uneori, acele încercări duc la eșecuri. Cu toate acestea, nu veți vedea niciodată succes dacă vă este prea frică de eșec chiar și pentru a încerca. Fie că ești prea confortabil cu viața ta acum, fie că ți-e prea frică de schimbare ca să sari, vei regreta că nu ți-ai permis să încerci. Nu vă lăsați plin de regret și „Dacă ar fi”. Ani mai târziu, s-ar putea să fii supărat și afectat de întrebări despre ce s-ar fi întâmplat dacă nu ți-ar fi fost frică să încerci să-ți atingi obiectivele. Dacă încerci, nu te vei întreba niciodată; Tu vei stii.
3. CĂUTARE CONSTANTĂ DE APROBARE PENTRU DECIZIILE DVS
Dacă te trezești că cauți ca alegerile tale să fie validate de alții și nu acționezi în baza acestor alegeri atunci când nu sunt, vei trăi viața altcuiva. Poate fi greu să iei decizii pe cont propriu. Este natura umană ca noi să dorim ca alegerile noastre să fie validate. Cu toate acestea, dacă luați doar decizii care au fost pre-aprobate de familie, prieteni și alte persoane semnificative, atunci nu trăiți viața pe care doriți să o trăiți. Este în regulă să primiți păreri de la cei dragi și chiar să primiți câteva sfaturi. În cele din urmă, însă, alegerea trebuie să fie a ta.
4. RENUNȚAREA
Când lucrurile devin grele, poate fi tentant să renunți. Totuși, nu vei regreta mai mult nimic decât să arunci prosopul prea devreme. Chiar dacă lucrurile pot părea mai mult decât poți face față, vei fi surprins de tenacitatea și forța ta dacă continui să mergi înainte. Dacă renunți prea devreme, s-ar putea să nu știi niciodată de ce ești cu adevărat capabil. Ani mai târziu, s-ar putea să te întrebi ce s-ar fi întâmplat dacă ai mai încerca obiectivele tale.
5. NU ÎNVEȚI DIN GREȘELILE TALE
Dacă te găsești în mod constant în aceeași situație nesatisfăcătoare în mod repetat, s-ar putea să nu înveți din erorile tale trecute. Poate că tiparul greșelilor este greu de văzut, sau poate că nu ești dispus să realizezi că iei aceleași decizii proaste. Odată ce vă puteți deschide pentru a vedea căile pe care le-ați urmat și cum au mers prost, puteți prelua un control mai bun asupra vieții tale. Tu ești singurul care poate exercita orice autoritate asupra vieții tale și ești singurul care poate sparge tiparul greșelilor. După cum se spune, cei care nu învață din istorie sunt sortiți să o repete. Nu vă fie teamă să recunoașteți pentru voi înșivă că ceva nu funcționează. Odată ce ați făcut-o, veți fi uşurat de câte alte opțiuni vi se deschid.

Lasă un comentariu