Cele mai puternice 3 tehnici la care raspunde subconstientul

Subconstientul este stabil si eficient doar in masura in care primeste informatii clare si de calitate. El nu ne va indeplini telurile si dorintele automat: trebuie sa ii spunem exact ce ne dorim si sa ii cerem explicit acel ceva.
El va alerta mintea constienta sa identifice oportunitatile, oamenii si circumstantele de care avem nevoie pentru a ne indeplini dorinta.
Deci, practic, cum dialogam eficient cu subconstientul? Prin trei canale de comunicare, spune dr. Robert Anthony:
1. Verbalizarea
Nimic nou sub soare: cuvintele au forta – creatoare sau distructiva – extraordinara. Subconstientul le accepta, ca tot ce primeste de la noi, fara a le pune la indoiala. Pozitive sau negative, prin ele il programam. Si ne programam viata: afirmatiile pozitive o consolideaza, cele negative o distrug.
”Nu-mi place meseria pe care o am”. ”Niciodata nu voi avea bani”. ”Nu ma pot lasa de fumat” etc. Atatea verbalizari care incep cu ”nu” – tot atatea comenzi negative pe care ii impunem subconstientului sa le execute!
Si ne mai miram de ceea ce urmeaza: boala, saracie, limitari, esec…
Solutia? Sa ne supraveghem monologul interior, sa ne programam mintea cu ajutorul unor afirmatii pozitive, pe care le repetam pana cand subconstientul le accepta drept realitate.
2. Sentiment si emotie
Repetitia (verbala) devine mult mai eficienta daca este insotita de emotie. Cuvinte pozitive + emotii pozitive = prosperitate, sanatate, succes. Cuvinte negative + emotii negative = boala, saracie, limitari, esec.
”Daca vorbiti cu voce tare sau ascultati muzica in timp ce folositi repetitia pentru a imprima o idee in subconstientul vostru, intensitatea vibratiilor va creste si veti reusi sa imprimati informatiile mult mai repede. Mai multe studii psihologice au aratat ca imprimarea in subconstient se produce cu 85% mai repede cand apelam la muzica sau la inregistrari vocale.” (dr. Robert Anthony).
3. Reprezentarea mentala (vizualizarea)
Subconstientul raspunde la reprezentari si imagini de pe ecranul nostru mental. Pe langa cuvinte si emotii, mai avem, asadar, de supravegheat si programat si filmul care ruleaza pe acest ecran si in care detinem perpetuu rolul principal. Putem avea tot ceea reusim sa vizualizam – ne garanteaza autorul -, fiindca imaginile mentale ne determina comportamentul, stilul de viata, ne creeaza noua realitate.
Subconstientul poate fi programat si reprogramat
Daca-i asa, de ce sa nu vizualizam tot ceea ce ne dorim? Tehnica nu pare rezervata initiatilor, orice ”diletant” poate vizualiza, prin concentrare, culori, locuri si oameni, peisaje si conjuncturi in care i-ar placea sa fie. Iar ca sa fie, este musai ca el insusi sa se plaseze in centrul acelor imagini.
Si mai simplu: cumparam un album, scriem cu majuscule, pe coperta lui „Planul destinului meu” si incepem sa il umplem cu imagini colorate ale locurilor unde vrem sa ajungem, ale lucrurilor pe care vrem sa le facem. Ne uitam la acele imagini in fiecare zi si le lasam sa se imprime in subconstient. In scurt timp, vom stapani tehnica vizualizarii si dorinta noastra va deveni realitate.
Atat timp cat vom continua sa ne reprezentam mental lucrurile pe care ni le dorim, subconstientul nostru va uita greselile, va schimba cursul, se va corecta si ne va conduce direct la tinta. Si va face totul in mod automat! Exact ca o torpila programata sa detecteze un obiectiv.

 

Lasă un comentariu