17 tratamente medicale străvechi de la nativii americani. Unele sunt folosite și azi

Când vine vorba de remedii pe bază de plante, mulți dintre noi sunt familiarizați cu beneficiile echinaceei sau coniflorului violet ca antibiotic, scoarței de salcie ca analgezic și aloe ca anestezic topic și tratament pentru afecțiunile pielii. Dar aceasta este o cunoaștere comună în comparație cu perspectivele și tratamentele pe care medicii nativi americani le-au descoperit și folosit.
Ceea ce urmează este o listă de plante, copaci, fructe și flori indigene unice în America de Nord, care au beneficii surprinzătoare așa cum sunt definite de triburile de nativi americani. Dacă și când vremurile sunt grele, ar putea fi bine să țineți cont de unele dintre aceste remedii străvechi. De asemenea, sunt bune pentru nevoile de zi cu zi, când iei în considerare cât de eficiente pot fi unele dintre ele.
Ceaiul de lemn dulce pentru o durere în gât este un bun exemplu. Multe dintre aceste remedii naturale sunt încă utilizate astăzi, inclusiv ceara de albine și polenul de albine, mușețelul și altele. Este o bună demonstrație a beneficiului înțelepciunii dezvoltate de-a lungul secolelor.
Aceste medicamente erau de obicei administrate prin ceaiuri sau paste care erau fie ingerate, fie aplicate extern. Uneori plantele erau consumate ca hrană sau adăugate în alimente sau apă. Ocazional, pe rănile deschise se aplica un unguent sau cataplasmă.
Iată lista:
1. Lucerna: ușurează digestia și este folosită pentru a ajuta coagularea sângelui. Utilizările contemporane au inclus tratamentul artritei, afecțiunilor vezicii urinare și rinichilor și rezistența oaselor. Întărește sistemul imunitar.
2. Aloe: O plantă asemănătoare cactusului. Frunzele groase pot fi stoarse pentru a extruda o seva groasă care poate fi folosită pentru a trata arsuri, mușcături de insecte și răni.
3. Polenul de albine: atunci când este amestecat cu alimente, poate stimula energia, ajuta digestia și întărește sistemul imunitar. Dacă ești alergic la înțepăturile de albine, cel mai probabil vei fi alergic la polenul de albine.
4. Ceară de albine: folosită ca unguent pentru arsuri și mușcături de insecte, inclusiv înțepături de albine. Destinat să fie utilizat numai extern.
5. Mur: Rădăcina, coaja și frunzele atunci când sunt zdrobite și infuzate într-un ceai sunt folosite pentru a trata diareea, pentru a reduce inflamația și pentru a stimula metabolismul. Ca gargară, tratează durerile de gât, ulcerele bucale și inflamațiile gingiilor.
6. Zmeura neagră: rădăcinile acestei plante sunt zdrobite și folosite ca ceai sau fierte și mestecate pentru a ameliora tusea, diareea și suferința intestinală generală.
7. Mușețel: frunzele și florile sunt folosite ca ceai pentru a trata problemele intestinale și greața.
8. Echinacea: Cunoscută și sub denumirea de coniflower violet, acesta este un medicament clasic nativ american care este folosit pentru a întări sistemul imunitar, combate infectiile si febra. De asemenea, este folosit ca un tratament antiseptic și general pentru răceli, tuse și gripă.
9. Eucalipt: uleiul din frunze și rădăcini este un tratament comun atunci când este infuzat într-un ceai pentru a trata tusea, durerile de gât, gripa și febra. Este folosit până astăzi ca ingredient în picăturile pentru tuse.
10. Rădăcina de ghimbir: O altă plantă super în medicina nativă americană, rădăcina a fost zdrobită și consumată cu alimente, sub formă de ceai sau unguent sau cataplasmă. Cunoscut până în prezent pentru capacitatea sa de a ajuta sănătatea digestivă, este, de asemenea, antiinflamator, ajută circulația și poate ameliora răceala, tusea și gripa, pe lângă bronșită și durerile articulare.
11. Ginseng: Aceasta este o altă plantă contemporană care are o istorie care merge înapoi în diferite culturi de milenii. Rădăcinile au fost folosite de nativii americani ca aditiv alimentar, un ceai și o cataplasmă pentru a trata oboseala, pentru a stimula energia, pentru a îmbunătăți sistemul imunitar și pentru a ajuta la funcționarea generală a ficatului și a plămânilor. Au fost folosite și frunzele și tulpinile, dar rădăcina are cea mai mare concentrație de ingrediente active.
12. Hamei: Ca ceai este folosit pentru a trata problemele digestive și adesea amestecat cu alte ierburi sau plante, cum ar fi aloe, pentru a calma mușchii. De asemenea, este folosit pentru a calma durerile de dinți și de gât.
13. Măceș: Acesta este roșu până la o boabă portocalie care este fructul trandafirilor sălbatici. Este deja cunoscută a fi o sursă masivă de vitamina C și atunci când este consumată întreg, zdrobită într-un ceai sau adăugată la alimente este folosită pentru a trata răceala și tusea, tulburările intestinale, ca antiseptic și pentru a trata inflamația.
14. Rozmarin: Membru al familiei pinului și folosit în alimente și ca ceai pentru a trata durerile musculare, pentru a îmbunătăți circulația și ca demachiant general pentru metabolism.
15. Salvie: Un arbust cu anvergură în mare parte din America de Nord, este un repelent natural pentru insecte și poate fi folosit pentru lista standard de tulburări digestive, răceli și dureri de gât.
16. Mentă: Folosită în mod constant de triburile native americane pentru tratamentul tusei, răcelilor, tulburărilor respiratorii și ca leac pentru diaree și ca stimulent pentru circulația sângelui.
17. Valeriană: Rădăcina sub formă de infuzie într-un ceai ameliorează durerile musculare, durerile și se spune că are un efect calmant.
Există câteva cărți excelente despre remediile naturii și proprietățile medicinale specifice pe care le-au descoperit triburile de nativi americani. Remediile naturale merită luate în considerare atât din punct de vedere istoric, cât și din punct de vedere potențial practic. Doar asigurați-vă că le identificați corect și consultați-vă medicul înainte de a utiliza.

 

Lasă un comentariu