Sa nu te gândesti niciodata la rău, riști să te îmbolnăvești

“Medicul are la dispozitie 3 mijloace de lupta impotriva bolii – cuvantul, planta si cutitul”- Avicenna
Va rugam sa retineti: cuvantul este cel mai important.
Intr-unul dintre spitalele din Paris, psihologul Emily Ky le-a recomandat pacientilor sai (pe propriul risc) sa repete de 3 ori pe zi cu voce tare sau mental, de cate 10 ori, propozitia: “In fiecare zi ma simt mai bine si mai bine.” Repetarea acestor cuvinte trebuia sa fie facuta cu convingere, nu mecanic.
Ce credeti ca s-a intamplat? In decurs de o luna, pacientii acestui medic au devenit subiectul de discutie al intregii tari.
In mod surprinzator, pacientii bolnavi s-au recuperat iar unii dintre ei nu au mai avut nevoie de interventie chirurgicala.
S-au confirmat astfel spusele intelepte ale marelui om de stiinta din antichitate Paracelsus – Credinta face minuni!
Sanatatea este o consecinta directa a gandirii umane.
Mare atentie la gandurile tale! Gandirea negativa te poate imbolnavi.
Nimeni nu se mai indoieste acum ca exista o stransa legatura intre starea mentala si cea fizica.
Una dintre cele mai importante legi psihologice spune ca, exprimarea verbala a iubirii, simpatiei si admiratiei, sporeste energia vitala a persoanei careia ii este adresata. Cuvintele malefice insa, reduc energia ascultatorului.
Numarul bolilor asociate gandurilor negative continua sa creasca constant.
Pentru a le combate, trebuie sa urmati sfaturile inteleptilor antici – Bucurati-va de viata si incercati sa ramaneti pozitivi, oricat de greu ar fi!
Deci, sanatatea, viata si chiar destinul unei persoane, depind direct de gandurile sale.
Daca te gandesti la rau, vei primi rau. Ceea ce gandim in mod constant, ne creste convingerea ca acest lucru ar trebui sau poate sa se intample. Si aceasta credinta, da nastere unui eveniment…
De aceea, de astazi trebuie sa schimbam ceva! Trebuie sa incepem sa ne gandim doar la bine si sa speram doar pentru cele mai bune lucruri.
Si, niciodata nu trebuie sa ne mai facem griji in privinta lucrurilor nesemnificative.
Sa citim cele doua reguli de aur ale cardiologului american Robert Eliot, un specialist recunoscut in prevenirea atacurilor de cord si a insuficientei cardiace.
Regula 1: Nu te supara din cauza lucrurilor nesemnificative.
Regula 2: Toate lucrurile sunt nesemnificative.
Practicarea autosugestiei nu inlocuieste tratamentul medical, dar este de un mare ajutor atat bolnavului cat si medicului”. „Este foarte posibil ca medicamentele sa nu fie necesare intotdeauna, dar credinta in vindecare este necesara mereu.” – Emile Coué

 

Lasă un comentariu