Conform unui principiu budist iată ce se întâmplă când murim

Majoritatea religiilor din lume au credințe în ceea ce privește viața de apoi. Dar, ce convingeri au budiștii despre ceea ce se întâmplă după ce murim, sunt deosebit de frumoase.
Deci, conform budismului, fiecare dintre noi va trece într-un anumit fel ca parte naturală a ciclului vieții, morții și renașterii. Budiștii cred că moartea nu este ultimul pas; în schimb, ei cred că mai există încă un pas, legat de un ciclu care nu se termină niciodată.
Ei cred de fapt că moartea este pur și simplu o moarte fizică, referindu-se la corpul temporar al omului. Deși dorim să rămânem în corpurile noastre fizice actuale, așa cum totul moare și decade, corpurile noastre vor face același lucru.
Acest ciclu special se numește samsara. Mai mult, este ciclul care împinge energiile vieții noastre să-și mute locul, adică de la corpul fizic când murim, la alt corp sau formă.
Dar, deoarece multe religii se concentrează pe a trăi vieți pozitive, astfel încât ne-am putea asigura o viață de apoi mult mai bună, budismul se concentrează și pe asta.
Budiștii cred că, cu ajutorul acțiunilor bune, al concentrării și dezvoltării înțelepciunii, sau al conduitei etice, sufletul nostru va deveni mai iluminat, împreună cu fiecare viață acordată.
Astfel de acțiuni pozitive sunt cele care ne asigură că vom avea o renaștere mult mai bună; cu toate acestea, acțiunile negative vor duce pe calea opusă.
Când primim adevărata iluminare, cunoscută sub numele de Nirvana, sau când murim fizic, vom scăpa de samsara. Pentru a primi o anumită iluminare, budiștii trebuie să realizeze pe deplin și, în cele din urmă, să accepte cele Patru Adevăruri Nobile și apoi să devină treziți la realitate.
Aceeași ideologie despre a face și a gândi într-un mod pozitiv, astfel încât să putem progresa, va fi ideologia identică care stă în spatele credinței noastre în karma. Deci, atunci când facem ceva bun pentru alți oameni și progresăm pozitiv, vom dezvolta o karmă bună.
Cu toate acestea, atunci când facem ceva rău pentru alți oameni și ducem vieți negative, vom dezvolta karma proastă și vom preveni progresul către renaștere.
Buddha i-a învățat întotdeauna pe toți discipolii săi să nu se teamă niciodată de moarte și, în loc să se teamă, el a spus că ar trebui să o considere un pas suplimentar către procesul de iluminare.
Când o persoană moare, budismul crede că el sau ea se reîncarnează în unele dintre cele șase tărâmuri: iad, rai, animale, oameni, fantomă flămândă sau Asura. Karma legată de o persoană decide unde merge; dar aceste tărâmuri nu sunt permanente.
Și, când Buddha s-a gândit la moarte, probabil că a fost pentru a ne pregăti pentru moarte, deoarece ne va curăța corpul, mintea și spiritul. Mai mult, el a exprimat semnificația de a nu se atașa de ceva material.
Buddha ia încurajat pe oameni să accepte moartea ca pur și simplu un alt pas care duce către obiectivul final, care este Nirvana.

 

Lasă un comentariu