12 reguli simple ale filozofiei zen care îți vor transforma literalmente viața. Minunate!

Din mai multe motive, budismul Zen reprezintă un lucru destul de interesant. Indiferent de credințele tale religioase, este un lucru prin care poți câștiga în continuare șansa de a crește.
Budismul Zen apreciază meditația, în timp ce budiștii se concentrează pe intuiție, mai mult decât o fac mulți oameni. Zen este, de fapt, ceva pe care fiecare dintre noi ar trebui să-l experimenteze la un anumit moment al vieții.
Iată cele douăsprezece reguli Zen care ne vor schimba literalmente viața:
1. Nu ar trebui să grăbim lucrurile, ci să ne luăm întotdeauna timpul necesar
Fiecare lucru bun din viață necesită timp. Trebuie să facem tot posibilul în fiecare lucru pe care îl facem. Când ne grăbim, cu siguranță vom face mai multe greșeli.
2. Totul are locul și timpul lui.
Fiecare lucru care trebuia să se întâmple se va întâmpla atunci când suntem pregătiți. Nu ar trebui să forțăm unele lucruri să se întâmple.
3. Trebuie să fim mereu în momentul de față.
Nu ni se promite iua de mâine. De aceea ar trebui să trăim momentul și să ne bucurăm de fiecare secundă ca și cum ar fi ultima.
4. Nu avem nimic fără smerenie.
Cu toții trebuie să fim umili. Nu ar trebui să permitem mândriei noastre și, de asemenea, puterii ego-ului nostru să umbrească capacitatea pe care o avem atunci când vine vorba de a face bine în lume. Ar trebui să dăm înapoi dacă cineva ne dă.
5. Nu ar trebui să facem lucruri bune pentru recompense.
Ar trebui să facem ceva pentru că vrem să le facem și să ajutăm alți oameni sau să fim acolo când au nevoie de noi. Când vom face mai mult, ne vom simți mai bine.
6. Pentru a găsi puțină pace, ar trebui să încetăm să ne gândim prea mult.
Deși gândirea excesivă este un lucru pe care fiecare dintre noi îl face, a te feri de el ne-ar aduce pace în mare măsură. Mintea noastră este locul înfricoșător, așa că a-i permite să rătăcească constant va fi o idee proastă.
7. Ar trebui să dormim necesar.
Trebuie să ne amintim că corpul nostru este ceva cu adevărat important. A nu l hrăni în mod corespunzător ne va provoca mai multă durere.
8. Trebuie întotdeauna să gândim corect înainte de a acționa.
Ar trebui să ne gândim la ce vor cauza acțiunile noastre.
9. Ar trebui să fim atenți la tot ce punem în lume.
Nu ar trebui să vorbim de dragul de a vorbi, pentru că fiecare cuvânt pe care îl spunem poate doare mai mult decât ne putem imagina.
10. Practicați meditația în fiecare zi.
Acest lucru ne va ajuta să ne limpezim mintea sau să promovăm pacea.
11. Nu ar trebui să regretăm niciodată trecutul nostru.
Trecutul nostru nu ne definește, dar arată de fapt cât de puternici suntem acum. Nu trebuie să regretăm nimic ce nu putem schimba.
12. Ar trebui să-i tratăm întotdeauna pe ceilalți cu compasiune.
Nu ar trebui să privim cu dispreț pe nimic sau pe nimeni, deoarece nu putem ști niciodată situația lui sau ei.
Acesta este un material tradus, ne cerem scuze pentru eventualele erori.

Lasă un comentariu