Poveste cu tâlc despre scopul nostru în viață

Un important om de afaceri cu foarte multi bani realizeaza la varsta de 55 de ani ca nu a facut nimic cu propria viata in ciuda faptului ca situatia materiala i-ar fi permis sa faca.
A avut un moment in care a decis sa renunte la activitatea sa si a plecat in cautarea raspunsului. Intrebarea este simpla: care este sensul vietii sale? A calatorit mult a stat de vorba cu fel si fel de oameni de la cei mai simpli la cei mai complicati sau invatati.
A ajuns intr-un final la un calugar si l-a intrebat:
– Cum stiu care este misiunea mea, cum aflu care este scopul vietii mele, care este sensul vietii mele?
Atunci calugarul l-a poftit la o plimbare. Au mers de-a lungul râului pana au ajuns la un loc unde apa era mai adanca cat sa ajunga pana la brau.
– Am sa te rog sa intri in râu cu mine.
Apoi dupa ce ai intrat, cam pana la jumatatea albiei, calugarul i-a spus:
– Tine-ti respiratia si baga te rog capul in apa.
Zis si facut, omul baga capul in apa si-si tinu respiratia. Atunci calugarul il apuca cu o forta uriasa de spate si-l presa si mai mult in apa. Speriat omul incepu sa se zbata din toate puterile si mai cand sa-si dea sufletul. Calugarul il elibera din stransoare, iar omul scoase afara capul disperat, cu pupilele dilatate, cu fata schimonosita si tragand aer in plamani cu disperare.
– De ce mi-ai facut asta, vrei sa ma omori, urla umilul om, uitandu-se cu disperare la calugar!
– Fiule, ce-ti doreai mai mult acolo, cand erai scufundat?
– Nu-mi doream nimic, voiam doar sa ies la suprafata sa respir!
– Ei bine, atunci cand iti vei dori sa faci ceva atat de mult asa cum voiai sa respiri, abia atunci vei sti ca ti-ai gasit misiunea!

 

Lasă un comentariu