Roata se întoarce întotdeauna. Poveste reală cu o lecție de viață minunată

In urma cu multi ani, intr-o noapte furtunoasa, un barbat si sotia lui au intrat intr-un hotel mic. In incercarea de a se adaposti de ploaie, cuplul s-a apropiat de receptie si a cerut o camera.
„Ne puteti oferi o camera pentru o noapte?” – a intrebat sotul.
Baiatul de la receptie, un tanar prietenos cu un zambet larg, s-a uitat la cei doi si le-a spus ca nu mai exista camere.
„Toate camerele noastre sunt luate. Insa nu va pot lasa sa stati in ploaie. Sunteti dispusi sa dormiti in camera mea? Nu este un apartament si nici o camera prea mare, insa va fi suficient de buna pentru a dormi confortabil pentru o noapte.”
Cuplul a refuzat imediat, insa tanarul a adaugat:
„Nu va faceti griji pentru mine, oricum trebuie sa fiu aici pana dimineata.”
Asa ca cei doi au fost de acord.
In dimineata urmatoare, barbatul i-a spus receptionistului: „Tu esti genul de barbat care ar trebui sa fie managerul celui mai bun hotel din lume. Poate ca intr-o zi voi construi unul pentru tine.”
Tanarul s-a uitat la cei doi si a zambit. Nu stia cine sunt acei oameni.
Dupa doi ani, tanarul aproape ca uitase momentul. Insa a primit o scrisoare, in care i-a fost reamintita noaptea furtunoasa. Langa scrisoare, el avea un bilet dus-intors pentru New York, fiind rugat sa faca o vizita.
Cei doi s-au intalnit in New York la un colt de strada – apoi barbatul i-a aratat hotelul. O cladire uriasa, un palat de piatra rosiatica, care parca nu se mai termina.
„Acesta… este hotelul pe care l-am construit pentru tine. Vreau sa fii managerul lui.” – a spus barbatul.
„Cred ca glumiti!” – a exclamat uimit tanarul.
Numele batranului era William Waldorf Astor, iar hotelul impresionant era Waldorf-Astoria Hotel. Tanarul care a devenit primul manager al hotelului a fost George C. Boldt.
Acest tanar nu a crezut niciodata ca i se va intampla asa ceva si ca viata lui va lua o intorsatura atat de minunata. Asadar, sa nu intorci niciodata spatele celor care au nevoie pentru ca, intr-o zi roata se va intoarce. Bine faci, bine primesti. Universul va gasi o cale sa te rasplateasca pentru bunatatea ta.

 

Lasă un comentariu