Cei care sărbătoresc succesul altuia vor fi fericiți și vor prospera. Așa funcționează viața

A fost odată un negustor ambulant.
La început, era sărac și și-a folosit mașina veche pentru a conduce singur în zonele sărace. L-au tratat bine; decent, mereu cu un zâmbet plăcut, și-a vândut marfa pe bani foarte puțini.
Oamenii îi dădeau o bătaie prietenoasă pe umăr, glumea puțin și cumpărau ceva mic de la el. Nimeni nu atacă vreodată un comerciant drăguț, nu-i așa? Iov mergea bine, iar munca lui grea a dat roade, așa că destul de curând comerciantul câștigase destui bani pentru a cumpăra o mașină nouă. Visul lui a fost să cumpere un „Jaguar” negru și a făcut-o.
Și apoi, iată ce s-a întâmplat: oamenii din zonele sărace au început să-l urască. Aruncau cutii de bere în „Jaguar” și îl zgâriau. Distruge o mașină nouă.
Negustorul însuși a fost și el pedepsit. Copiii obișnuiau să-i arate un deget mijlociu, iar adulții îl gura rău.
Și bineînțeles, au încetat să mai cumpere lucruri de la el, deși prețurile rămăseseră aceleași.
Negustorul era trist și dezamăgit, așa că a început să meargă în regiunile bogate și să bată la ușile oamenilor bogați.
Mai devreme i-a fost teamă că nu-l vor alunga, dar acești oameni erau bucuroși să-i cumpere bunurile, atât de mult încât chiar a crescut prețurile și s-a îmbogățit.
Privind la „Jaguar”, oamenii de la îndemână i-au arătat și un deget, dar era un degetul mare în sus. Erau fericiți pentru succesul comerciantului ambulant.
Nu ar trebui să conduceți un „Jaguar” în zonele sărace. Negustorul a înțeles clar. Oamenii te vor sprijini acolo cât timp suntem săraci și fără succes. Și la cel mai mic semn de succes, vor arunca cutii de bere și vă vor da cu piciorul.
Este necesar să se caute un mediu decent și adecvat.
Și încă un lucru este clar: cel care urăște Jaguarul altcuiva, nu va avea niciodată unul singur.
Cei ce sunt fericiți pentru succesul altor oameni, vor înflori în fiecare aspect al vieții. Așa funcționează viața.
Acesta este un material tradus. Ne cerem scue pentru eventualele erori.

Lasă un comentariu