Preotul Necula: „Dacă nu puteți posti de mâncare, refuzați să vă mâncați aproapele!”

Unul dintre cei mai apreciati preoti crestin ortodocsi din Mitropolia Ardealului, Constantin Necula, spune ca a posti inseamna a iubi.
„Daca m-ar intreba cineva ce inseamna a posti as spune ca nu exista cuvinte pentru a explica iubirea. A posti inseamna a iubi. A iubi pe Dumnezeu si pe tine, omul, trup si suflet. A iubi pe om, aproapele si departele tau. A nadajdui ca iubirea aceasta nu te confuzeaza, nu te asaza indoielnic in colturile confuze si sincretiste ale lumii. A posti inseamna sa stai mereu de partea lui Dumnezeu, care sta de partea omului”, a declarat marti preotul Constantin Necula.
„A posti inseamna a pregusta din exercitiul fundamental al Invierii. Fiti curajosi si incercati sa va descoperiti Dumnezeul Cel Viu. Nu lasati sa vi se fure bucuria Craciunului ori nadejdea Invierii. Refuzati sa fiti talhariti si ucisi de Irozii noilor minciuni, care induc frica si duc spre ucidere orice gand de prunceasca stralucire. Stati limpeziti de lumina Stelei, cu Magii, intelectualii smeriti ai cautarii adevarate”, a mai spus preotul Constantin Necula.
Totodata, el a afirmat ca sinceritatea fata de Dumnezeu este unul din sentimentele care ar trebui sa-l
insoteasca pe orice credincios pe parcursul Postului Nasterii Domnului.
„Si daca nu puteti posti de mancare, refuzati sa va mancati aproapele. Fiti sinceri cu Dumnezeu. Atat. Curajosi, sinceri si limpeziti de nadejde. Post cu Dumnezeu. Atentul nostru Antrenor de performanta”, a mai afirmat parintele.

 

Lasă un comentariu