5 adevăruri despre oamenii care vorbesc în spatele tău și cum să le faci față

Majoritatea dintre voi veți fi întâlnit oameni care vă vorbesc pe la spate și nu este niciodată un sentiment plăcut! Există o varietate de motive pentru care se întâmplă acest lucru și pentru care oamenilor le place să răspândească bârfe. Așadar, să ne gândim cum ne putem descurca atunci când apare această situație.
5 motive pentru care oamenii bârfesc
Este puțin atât de dureros ca să afli că un prieten prețuit a vorbit despre tine în spatele tău. Dar uneori, ei nu au vrut să spună asta cu răutate.
1. Stima de sine scăzută
Stima de sine slabă este un motiv comun pentru bârfele fără minte. Dacă o persoană nu se simte încrezătoare în ea însăși sau poate crede că nu are nimic interesant de spus, ar putea crede că a vorbi despre tine la spate o face mai incitantă.
Oamenii cu stimă de sine scăzută încearcă, de asemenea, să evite să fie în centrul conversației, așa că a vorbi despre ceilalți este o cale de ieșire.
2. Gelozia
Gelozia poate fi un factor. Unii oameni au obiceiul nefericit de a se compara cu alții. S-ar putea să simtă că iarba ta este mai verde și că merită lucruri mai bune în viață decât ceea ce au. Adesea, acest obicei provine din probleme de stima de sine.
3. Negativitate
Oamenii negativi se bucură de bârfe și zvonuri. Uneori, unei persoane care vorbește la spatele tău îi place drama împărtășirii secretelor. Acesta este modul lor de a se include mai mult într-un cerc social.
4. Antipatie comună
Antipatia comună este un motiv comun pentru ca oamenii să se reunească pentru a vorbi despre altcineva. Când se întâmplă acest lucru, niciuna dintre persoane nu este prietenă și poate pur și simplu încearcă să se apropie de tine pentru a-și satisface curiozitatea.
5. Căutarea atenției
Un prieten care se luptă cu probleme de anxietate sau de stima de sine nu ar trebui să spună lucruri negative despre tine pentru a-și spori încrederea. Totuși, dacă acest lucru se întâmplă, ar putea fi posibil să se repare relația dacă pot încerca să rezolve vulnerabilitatea care a determinat un astfel de comportament nepoliticos.
Cum să te descurci cu oamenii care vorbesc la spate
Nu există o soluție „unică pentru toate”, deoarece modul în care te descurci cu oamenii care bârfesc despre tine depinde de mai mulți factori. Ce să faci?
1. Nu face nimic
Este normal să vrei să răzbuni  dacă oamenii au vorbit despre tine. Dar realitatea este că acest comportament spune mult mai multe despre persoana care bârfește decât despre tine!
Ține cont de citatul:
Bârfa moare când ajunge la urechile unui înțelept
2. Vorbește despre asta
Majoritatea oamenilor care vorbesc la spatele tău nu se vor aștepta să fie prinși. Sau, dimpotrivă, se așteaptă ca tu să-i afli și să-i confrunți. În orice caz, vă poate ajuta să vă liniștiți suspiciunile odată pentru totdeauna.
3. Faceți-l public
Când vine vorba de locul de muncă, zvonurile pot fi extrem de dăunătoare relațiilor și reputației tale. Dacă cineva cu care lucrezi vorbește despre tine în spate pe spate, este esențial să raportați acest lucru unei persoane aflate într-o poziție de autoritate pentru a investiga și a pune capăt.
4. Regândește-ți relația
Dacă cineva ți-a trădat încrederea, dar nu simți că este corect să-l retragi complet din viața ta, o cale de mijloc poate fi reevaluarea relației tale.

 

Lasă un comentariu