Cum să te faci respectat. 12 sfaturi despre cum poți câștiga admirația celor din jur

Caracterul este secretul obținerii și menținerii succesului. O persoană cu un caracter frumos va fi întotdeauna apreciată. Un astfel de om nu este altceva decât un om frumos la suflet, un om bun, un om care va câştiga admirația celor din jur.
Citiți câteva dintre lucrurile pe care ar trebui să le faceți dacă doriți să fiți considerat o persoană cu un caracter frumos, un om ce are parte de admirația celorlalți pentru faptele și acțiunile sale. Nu lăsați orgoliul și ignoranța să vă eclipseze bunătatea și încercați să respectați aceste sfaturi.
Sfaturi despre cum să te faci respectat
1. Nu-ți păta onoarea, recurgând la înșelăciuni sau minciuni.
2. Păstrează-ți gândul curat și străduiește-te să ai obiceiuri curate, să te alături unor grupuri care desfășoară activități frumoase și acțiuni curate.
3. Întotdeauna să ai o vorbă bună și caldă de oferit celorlalți, pentru că „vorba dulce mult aduce”, după cum spune zicala.
4. Muncește cu drag, cu gândul că ceea ce faci este util atât ție, cât și celor din jur și valorifică la maximum oportunitățile care ți se oferă.
5. Fii generos ori de câte ori ai ocazia cu cei nevoiași. Ajută-i dacă poți financiar, iar dacă nu, măcar oferindu-le puțin din timpul tău. Se spune că timpul nostru este cel mai de preț lucru pe care-l putem oferi cuiva. Este foarte important să nu aștepți pentru asta vreo răsplată în schimb.
6. Fii politicos cu toată lumea și acordă o atenție specială celor mai slabi, lipsiți de ajutor sau nefericiți. Pentru aceștia o atenție, chiar și doar o vorbă blândă, poate însemna enorm.
7. Zâmbește tuturor oamenilor cu care intri în contact. Un zâmbet sincer și cald este cartea de vizită a oamenilor buni. Un simplu zâmbet oferit cuiva, poate însenina ziua acelui om. Oamenii au nevoie de zâmbete, pentru că acestea transmit o stare de bine și bună dispoziție. Iar în unele situații poate fi exact lucrul de care un om supărat are nevoie pentru a-i readuce optimismul.
8. Fii loial față de cei care au încredere în tine, nu-i trăda, „lovindu-i pe la spate.”
9. Nu-i dezamăgi pe cei din preajma ta. Dezamăgirea este greu de suportat și cu atât mai mult cu cât aceasta vine din partea persoanelor de la care te aștepți mai puțin.
10. Alege să te retragi demn. Vorbește cu cei implicați și explică-le motivul pentru care ai făcut alegerea respectivă. Cu siguranță dacă ai ales să pleci, ai făcut-o pentru un motiv mai bun, mai avantajos pentru tine. Explică-le asta și sigur vor înțelege și vor aprecia sinceritatea ta. Acest fapt denotă respect.
11. Nu pleca niciodată fără să-ți iei rămas bun. Asta poate să producă durere în sufletul celor ignorați și arată lipsa de considerație față de persoana sau persoanele implicate. Nimeni nu este atât de neînsemnat încât să nu merite salutul tău.
12. Nu uita să lași întotdeauna loc de bună ziua.

 

Lasă un comentariu