10 lucruri pe care le spun oamenii pentru a te face să te simți inferior lor. La ce trebuie să fim atenți

Iată 10 lucruri pe care le spun alții pentru a te face să te simți inferior.
1. Te ignoră. Oamenii îți vor ignora contribuția ca și cum tu nu ai exista cu adevărat. Vorbesc despre tine, te întrerup la mijlocul propoziției și refuză să te recunoască chiar și atunci când intri într-o cameră.
2. „Nu ești foarte inteligent la______. ” Chiar și atunci când efortul tău nu este la înălțime, a te referi la cineva ca „nu este inteligent” este dureros.
3. „Dacă ai fi la fel de bun ca ____.” Toți am fost creați cu talente și daruri diferite, dar mulți dintre noi ne aflăm încă în situația incomodă de a fi comparați cu altcineva.
4. „Chiar ești pe dinafară.” Indiferent cât de exagerat ar fi un vis sau un obiectiv, nu știi niciodată nivelul de determinare și creativitate pe care cineva îl are pentru a face față acestei provocări.
5. „Nu are rost.” Fie că ți-o spui ție într-un baraj de discuții negative cu sine, fie că o accepți de la altcineva, această fază îți răpește puterea și dorința de a fi semnificativă.
6. „Ești un caz fără speranță.” Aceste cuvinte îți pot tăia sufletul dacă le crezi. Atâta timp cât ai intelectul de a gândi un gând, există speranță de a-ți îmbunătăți circumstanțele.
7. „Nu trebuie să ai încredere în oameni ca tine.” Te reprezinți pe tine însuți, nu un întreg grup de oameni. Nu accepta stereotipurile pe care oamenii le folosesc pentru a-i clasifica pe alții în mod nedrept.
8. „Tu mereu______.” De obicei, ceea ce vine după cuvântul întotdeauna nu este de obicei un lucru bun. Chiar dacă ai obiceiuri proaste, te poți schimba în bine.
9. „A fost doar o glumă.” Dacă trebuie să spui acele cuvinte, atunci nu a fost o glumă și sentimentele au fost rănite.
10. „Ești prea sensibil.” Sentimentele tale sunt ale tale și nu ar trebui să fie validate de nimeni. Dacă ceva spune sau face cineva este inadecvat sau vătămător pentru standardele dvs., atunci asta este toată validarea necesară.
Acesta este un material tradus. Ne cerem scuze pentru eventualele erori.

 

Lasă un comentariu