Nu poți forța o persoană să arate respect dar poți refuza să stai acolo unde nu ești respectat/ă

Doar pentru că oamenii au fost în viața ta de când te-ai născut sau pentru că ești prieten cu ei de mult timp nu înseamnă că ar trebui să-i lași să te lipsească de respect. Cu toții suntem ființe umane și cu toții merităm respect unii de la alții așa că acceptați doar ceea ce oferiți.
Nu lasa oamenii sa nu te respecte si sa te trateze urât! Aceasta este viața ta și tu trebuie să fii cel care o trăiește. Deși vor exista oameni care nu vă înțeleg distanțarea, nu datorați niciunuia dintre ei o explicație. Prin tăierea legăturilor și mergând mai departe în mod corespunzător, te descurci singur/ă arătându-ți respectul pe care îl meriți.
În această lume, există tone de oameni care caută să ne folosească și să profite de bunătatea noastră. Unii dintre acești oameni vor fi cunoștințe noi, iar alții cei pe care îi cunoaștem de când ne știm. Sigur, s-ar putea să fii atașat de ei și s-ar putea să-i dorești în preajmă, dar dacă ai încercat să faci lucrurile să funcționeze din când în când și ei au refuzat să-și schimbe felul de a fi, nu-ți mai pierde timpul cu ei.
Când cineva se joacă cu inima ta și se joacă cu emoțiile tale, nu ar trebui să aibă o a doua șansă și al naibii de sigur că nu merită o a treia. Nu mai permite oamenilor să-ți minimizeze realizările și înconjoară-te de cei care vor fi mândri de tine. Când cineva te face să te simți rău, nu-l lăsa să continue să facă asta. Stabilește limite adecvate și cunoaște-ți valoarea. Meriți să fi tratat/ă cu respect și asta este ceea ce trebuie să nu uiți niciodată.

 

Lasă un comentariu