Plexul solar sau „creierul’ abdominal. Modul prin care te poti vindeca si îți poti controla starea de sănătate

Plexul Solar este centrul vostru de control energetic, care are grija ca tot ceea ce faceti sa va fie benefic. Va protejeaza intregul corp energetic pentru ca el guverneaza 12 perechi de meridiane pereche si alte 8 meridiane nepereche prin care se scurge forta vietii Qi. Daca energia voastra este activata si sunteti ”impamantat” prin Plexul Solar, sunteti ”pe maini bune”. Pentru ca nu putem vedea sau controla campul nostru energetic, avem nevoie de ceva care sa ne spune in ce conditie este. Plexul Solar joaca acest rol – dar pentru ca nici pe el nu-l putem vedea, ”creeam” o floare ca o reprezentare concreta a sa.
Plexul solar se afla la mijlocul corpului – corespunzand zonei diafragmului. Plexul solar exista si fizic, ca un ”ghem” de filete nervoase situat in profunzimea abdomenului, imediat sub diafragm.
Plexul Solar este locul in care ”EU” (cel din interior) se intalneste cu ”TINE” (cel din exterior).
Plexul Solar este locul intrebarilor existentiale – cum imi tratez corpul si energia lui, ce permit sa mi se faca si ce-mi permit sa-ti fac tie, si ce nu.
Plexul Solar – reprezinta CENTRUL de comanda intreaga energie a organismului.
Va propunem un exercitiu minunat de echilibrare a Plexului Solar – ce poate fi realizat cat de des simtiti nevoia sa ”va centrati”. Acest exercitiu ajuta la intarirea Stomacului, la mentinerea ”hotarelor” in relatiile cu ceilalti si la starea generala de sanatate.
Pasul 1 – Stati cu spatele drept pe un scaun, miscati-va usor bazinul, sa simtiti bine oasele sezutului, relaxati mandibula si asezati limba pe podeaua limbii (in partea de jos) – lasand respiratia sa curga usor, aerul sa intre si sa iasa. Aceasta postura poarta mesajul ”EU SUNT” (amintiti-va de ”IO, STEFAN VOIEVOD” si inchipuiti-va cu o coroana pe cap).
Pasul 2 – Puneti-va mainile pe Plexul solar (pe stomac) – inchideti ochii daca doriti. Vizualizati un fel de comutator ”DESCHIS” (ca cel al unei lampi sau ca cel de la lumina) – si veti sti ca atunci cand il puneti pe pozitia ”DESCHIS” intregul corp energetic este activat si pregatit pentru munca energetica in plan subtil.
Pasul 3 – Dupa ce ati dat comanda ”DESCHIS” propriului comutator – vizualizati sau simtiti o floare frumoasa acolo unde au fost mainile dv (pe care le lasati relaxate pe genunchi). Floarea reprezinta intregul corp energetic. Din acest moment, veti putea sa simtiti/vedeti daca sunteti centrati/impamantati, verificand daca viziunea florii este la ”locul ei”. Stati cat simtiti nevoia sa percepeti floarea/senzatiile fizice/emotionale.
Pasul 4 – Lucrul cu ”energia” – pornind de la floare, duceti energia (raze luminoase) acolo unde are nevoie corpul vostru, catre organele sau regiunile care simtiti ca au nevoie de ajutor. Faceti acest lucru cat simtiti ca aveti nevoie
Pasul 5 – la finalul lucrului ”energetic” – puneti-va iar mainile pe stomac, relaxati-va mandibula si limba si amintiti-va imaginea florii. Observati cum arata. Scopul este ca floarea sa arate la fel – inainte si dupa lucrul enegetic – ceea ce inseamna ca nu ati consumat nici un pic din energia dv – ci v-ati ”conectat” si ati folosit energia Pamantului (la care ”v-ati conectat” prin intermediul Plexului Solar). La inceput, se pot intampla tot felul de lucruri cu floarea – sa dispara, sa arate diferit, sa para ofilita. Nu conteaza ce se intampla – fiecare schimbare va spune ca la un anumit moment v-ati folosit din propria forta (energie) vitala si v-ati epuizat sistemul. Nu este o problema daca se intampla acest lucru – intentionati sa re-aduceti in echilibrul corpul de energie si sa va ”reincarcati bateria”. Este important, in acelasi timp, sa aveti incredere in perceptiile si viziunile dv. (pentru organism, imaginatia si ”realitatea„ sunt acelasi lucru!).
Pasul 6 – Mentinand mainile pe plexul solar, cu mandibula relaxata si limba in jos, lasati respiratia sa se desfasoare natural. Amintiti-va floarea: cum arata? Ce simtiti? Cum activati imaginea initiala a florii si modul in care simteati – meridianele intregului corp sunt activate si energia curge in mod fluid. Mintea constienta este autoritatea care controleaza totul – de aceea avem nevoie sa ne reincarcam mental corpul energetic. Dar pentru acest lucru, avem nevoie de un ”vehicul mental” – precum floarea Plexului Solar, utilizata si pentru ”citirea” starii energetice a corpului de energie in orice moment.
Pasul 7 – Vizualizati comutatorul pe pozitia ”INCHIS” (faceti orice simtiti ca trebuie ca acesta sa se inchida, imaginati-va orice fel de postura a sa) – si lumina care se stinge – totul este tacut si linistit. Spuneti-va mental: ”Sunt 100% aici si acum”.

”Inchiderea” si ”deschiderea” comutatorului este cel mai bun exercitiu pentru protectia nivelului de energie al persoanei – si functionarea in modalitate ”economica” a bateriei interioare.

 

Lasă un comentariu