Sentimentele cu care te duci la culcare devin duble până dimineața

Daca seara mergi la culcare cu un sentiment negativ de nemultumire, de vinovatie, de ingrijorare sau te mustri ca:
„Ahh! Iar n-am facut X activitate! A mai trecut o zi si iar n-am facut nimic!”, pana dimineata, acel sentiment devine dublu.
Ce pui seara in mintea ta, iti va afecta ziua urmatoare
Foarte multe persoane se uita seara la stiri sau la filme (de actiune).
Pentru ca stirile sunt axate predominant pe aspectele negative din ceea ce se intampla in lume sunt menite sa produca panica in randul celor care le urmaresc.
Filmele de actiune, cu multa violenta te fac si ele sa crezi ca lumea este rea, ca ai nevoie sa devii violent ca sa poti supravietui si iti influenteaza gandirea si energia.
Mai mult, faptul ca sunt vizionate chiar inainte de culcare, creierul le transforma pe timp de noapte prin procese fizico-chimice si le transfera in memoria de lunga durata.
Astfel ca, incepi frecvent sa te temi pentru ziua de maine, pentru evenimentele care urmeaza sa se desfasoare in viata ta.
Incepi sa experimentezi tot mai des sentimente de teama, ingrijorare, ura, dorinta de razbunare fata de rautatea din lume sau din viata ta.
Dar daca inainte de culcare citesti o carte, un articol de dezvoltare personala, acela va creste in mintea ta pana dimineata.
In cartea „Forta gandirii pozitive”, autorul Norman Vincent Peale ne recomanda sa ne incheiem ziua citind din Biblie si sa subliniem acele pasaje care vorbesc de incredere, de putere, de credinta, de iubire, liniste sufleteasca etc.
Vei deveni, incet-incet peste noapte sau peste fiecare noapte o persoana mai buna, mai increzatoare, mai optimista, mai plina de vitalitate, mai sanatoasa si oricum iti mai doresti.
„Oamenii care nu au liniste sufleteasca sunt victimele mecanismului de autopedepsire.”Norman Vincent Peale
Seara curata toate emotiile care te-au afectat negativ
Astfel, daca vrei sa ai o zi extraordinara maine, curata seara toate gandurile si emotiile negative de peste zi.
Daca nu stii sa folosesti aceste tehnici prin care te poti curata singur de ceea ce tot singur ai pus in sufletul tau, poti sa folosesti rugaciunea si sa-i ceri lui Dumnezeu sa faca curatenia pentru tine. Si Dumnezeu te va ajuta. Seara poti sa spui o rugaciune in trei pasi.
Mai intai te rogi sa te curete, apoi iti manifesti increderea ca Dumnezeu poate sa te curete si la final ii multumesti lui Dumnezeu pentru curatare. Iata, cum ar putea sa sune o varianta de rugaciune in trei pasi:
Doamne curateste-ma de toate sentimentele de teama, anxietate, ingrijorare, ura, furie… de peste zi. Repeta de cinci ori.
Apoi, spune, cu credinta:
Doamne, cred ca TU ma poti curata de teama, anxietate, ingrijorare, ura, furie… repeta tot de cinci ori.
Multumesc, Doamne ca m-ai curatat de teama, anxietate, ingrijorare, ura, furie… repeti tot de cinci ori.
In plus, daca esti o persoana conservatoare, poti folosi cartile de rugaciune cu texte consacrate pentru fiecare nevoie.
Daca esti o persoana care prefera sa foloseasca propriile cuvinte, fa-o!
Roaga-te cu cuvintele tale si cere-i lui Dumnezeu sa te curete de toate emotiile negative pe care le-ai acumulat pe parcursul fiecarei zile.
Schimba cuvintele pe care le folosesti!

 

Lasă un comentariu