5 motive pentru a nu forța pe cineva să rămână în viața ta

Dacă cineva vrea să plece, lasă-l. Cu cât te lupți mai mult pentru a-i păstra în preajmă, cu atât ei se vor îndepărta mai tare de tine. Mai jos, voi trece peste câteva motive pentru care nu ar trebui să încercăm să forțăm oamenii să fie în viața noastră. În loc să luăm decizii pentru ei, ar trebui să-i lăsăm să-și trăiască viața. Ei sunt pe propriile lor căi și, uneori, acele căi pur și simplu nu se aliniază cu ale noastre. Știu, nu este ușor, dar este important de înțeles – nu uita asta.
5 motive pentru care nu ar trebui să încerci să forțezi pe cineva să rămână în viața ta:
1. Dacă ar fi vrut să fie în viața ta, nu ar pleca în primul rând.
Dacă ar fi vrut să fie cu tine, nu s-ar strădui atât de mult să te întrerupă. Oamenii care te iubesc cu adevărat nu vor sări pe navă când vremurile devin grele și nu vor încerca să se ascundă de tine pentru a te ține la distanță. Ei vor rămâne alături de tine prin suișuri și coborâșuri, iar tu nu va trebui să puneți la îndoială prezența lor.
2. Nu poți să faci pe cineva să-i pese.
Doar pentru că îți pasă de această persoană nu înseamnă că o poți face să aibă grijă de tine. La sfârșitul zilei, nu le va păsa de tine dacă pur și simplu nu le pasă de tine. Dacă încearcă să iasă pe ușă, lăsați-i.
3. Dacă îi păcăliți cumva să rămână prin preajmă, nu vor ajunge decât să vă deranjeze.
Uneori reușim cumva să-i facem pe oameni care nu vor să fie cu noi să fie cu noi și, atunci când se întâmplă asta, felul în care ne privesc se schimbă. Ei nici măcar nu ne mai văd prieteni, dar mai mult, oamenii pe care și-ar dori să nu existe. Sigur, nu vor să te rănească, dar nici nu vor să fie cu tine și atunci când se întâmplă asta, eliberarea este cea mai bună opțiune.
4. Nu vei ști niciodată dacă el sau ea este cu tine pentru că ei vor să fie sau pentru că TU vrei să fie.
Când ajung cu tine după ce vor să plece, vei ajunge să pui la îndoială lucrurile din ce în ce mai mult. Nu vei ști dacă sunt acolo pentru a te face să te simți mai bine sau pentru că vor să fie. Acest lucru te va mânca în multe feluri de viu.
5. Dragostea adevărată vine de la sine, nu este forțată.
Dragostea adevărată nu este ceva ce trebuie forțat să lucreze sau forțat să se întâmple. Dacă cineva te iubește, nu va dori să plece. Ei vor fi acolo pentru tine prin suișurile și coborâșurile pe care această lume a venit spre tine.

 

Lasă un comentariu