De ce omenii puternici sunt greu de iubit

Cei puternici nu sunt prea iubiți. Sunt incomozi. Sunt greu de manipulat. Cei puternici știu să se simtă pe ei înșiși, își cunosc drepturile și nu sunt dispuși să renunțe la ele. Ei știu să fie fericiți în ciuda tuturor. Au rădăcini puternice care nu pot fi eradicate.
Nu este ușor să le distrugi principiile, demnitatea, încrederea în sine. Ei sunt capabili să reziste oricărui adevăr, loviturilor destinului, torturii trădării și furtunilor propriilor emoții.
Nu le este frică de durere: au trecut deja prin iadul lor personal și știu să transforme rănile în înțelepciune, știu să se bucure de viață, păstrând frumusețea și tandrețea în inimă.
Nu se plimbă pe străzile altora, nu fac comerț cu fericire, nu cerșesc dragoste. Dar dacă ar cunoaște acest sentiment, l-ar accepta ca pe un dar și nu i-ar trăda niciodată pe cei pe care îi iubesc. Trăind cinstit, cei puternici evoluează și se adâncesc.
Fiecare dintre ei poartă o cruce personală fără a o lăsa să cadă pe umerii altora. Când fac greșeli, se ridică și învață o lecție din asta, în loc să acuze pe cineva. Cei puternici știu să plece, pentru totdeauna. Nu le testa rezistența: te-ai îndoi.
– S. Zavattari

Lasă un comentariu