Puterea autosugestiei: Fraza care te poate ajuta să-ți construiești viața pe care ți-o dorești

Emile Coue şi metoda sa: construirea viitorului prin autosugestie
În fiecare zi, din toate punctele de vedere, totul îmi merge din ce în ce mai bine – iată o frază cu care Emile Coue a făcut minuni, pentru prieteni și pacienți.
Psiholog şi farmacist francez, el este autorul metodei de vindecare şi dezvoltare personală bazată pe autosugestie. Într-un mod simplu şi totodată genial, el a explorat căi noi şi originale în cadrul psihologiei moderne, ceea ce l-a făcut precursorul psihologiei comportamentale şi al gândirii pozitive.
Dotat cu un simţ remarcabil al contactului cu oamenii, tânărul farmacist ştie să-şi vândă preparatele însoţite de cuvinte încurajatoare, asigurându-şi astfel clienţii că acestea vor da cele mai bune rezultate. Bolnavii pe care îi convinge uşor, ştiind să le spună cuvinte potrivite despre eficacitatea medicamentelor, încep să se simtă mult mai bine. Treptat el descoperă ceea ce noi numim efectul placebo.
„O să vedeţi ce mult bine vă va face ….şi acesta nu este decât începutul” obişnuia el să spună. Mărturiile de recunoştinţă au început să se reverse asupra lui. Optimismul şi entuziasmul său comunicativ făceau minuni, iar clienţi din ce in ce mai numeroşi se îndreptau spre farmacia lui.
Definitivarea metodei Coue
Metoda sa începe să prindă contur. Ea se bazează pe principii foarte simple, extrase din observaţiile sale:
– Orice idee care ne trece prin minte tinde să devină o realitate în ordinea posibilului. Astfel ideea de vindecare poate să producă vindecare. Sau mai mult, pe plan psihologic, dacă consideri ca este uşor să te vindeci, uşurezi efectiv vindecarea.
– Fiinţa noastră inconştientă sau imaginativă, care constituie partea ascunsă din noi, determină stările noastre fizice şi mentale. Acest inconştient este mult mai puternic decât fiinţa şi voinţa noastră conştientă, pe care o cuprinde în întregime, el este cel care stăpâneşte toate funcţiile organismului nostru şi fiinţa noastră morală. Deci, de fiecare dată când există un conflict între imaginaţie şi voinţă, imaginaţia este cea care câştigă.
– Imaginaţia şi voinţa trebuie în consecinţă să lucreze în sinergie; atunci când imaginaţia şi voinţa sunt în acord, ele nu se adună, ci forţa uneia se înmulţeşte cu a celeilalte.
– Imaginaţia poate fi condusă cu ajutorul autosugestiei metodice.

 

Lasă un comentariu