12 lucruri pe care nu le poți cumpăra cu bani. Numerele 9 si 10 sunt cele mai importante

Lumea noastră pare să fie din ce în ce mai obsedată de bani. Și în timp ce încerc să înțeleg această mentalitate, îmi este greu să o înțeleg.
Da, banii sunt necesari pentru supraviețuirea în lumea modernă. Și da, banii vă vor ajuta să cumpărați lucruri care vă pot aduce bucurie în acest moment. Dar cele mai bune lucruri din viață nu costă un cent și nu pot fi cumpărate cu bani. Pentru a duce punctul meu de vedere cu un pas mai departe, nu vei duce nimic din ce cumperi cu tine în mormânt. Adică, cred că poți fi îngropat în diamante și aur, dar nu vine cu tine pe cealaltă parte.
Există o mulțime de lucruri importante care nu numai că ne aduc bucurie, ci și împliniri care nu costă un ban.
1. Adevărata înțelepciune.
Adevărata înțelepciune nu este achiziționată dintr-un magazin, ci se învață prin experiențele de viață. Ai putea cheltui fiecare ban pe care îl aveai pe fiecare carte de la librărie și nu ai fi mai inteligent. Banii nu echivalează cu înțelepciunea și este important să înțelegeți asta.
2. Dragostea.
NU POȚI CUMPĂRI IUBIRE ADEVĂRATĂ. Dacă cineva poate fi cumpărat, nu te iubește, îți iubește banii. Dragostea autentică vine din inimă și nu trebuie să o ceri sau să mituiești pe cineva să ți-o dea.
3. Integritatea.
Integritatea este capacitatea noastră de a face ceea ce trebuie, indiferent cine este în jurul nostru. Îți susține moralitatea în mod autentic și fără clintiți. Nu puteți cumpăra integritate. Ori il ai, ori nu.
4. Manierele
Poți fi bogat  – iar dacă ești nepoliticos, banii aceia nu vor face mare lucru pentru tine. A-i trata pe ceilalți cu respect și demnitate este ceva ce nu poate fi cumpărat. Și sincer, unii oameni devin mai nepoliticoși doar cu fiecare dolar pe care îl câștigă.
5. Prieteni adevărați.
Un prieten adevărat este cineva care te acceptă, te înțelege, te iubește și te susține. Acesta nu este ceva care poate fi cumpărat, așa că a avea mulți bani nu înseamnă că veți avea prieteni adevărați. Ai putea să cumperi niște prieteni falși, dar prietenii adevărați nu au preț.
6. Morala.
A avea un simț al scopului moral este cheia nu numai pentru a trăi o viață bună, ci și pentru a fi bun cu ceilalți. Fără moralitate, suntem pierduți. Și nu poți cumpăra morală. Similar cu manierele, pare să fie efectul opus și cu cât unii oameni câștigă mai mulți bani, cu atât par să aibă mai puține morale.
7. Pacea.
Pacea este o stare de spirit, mai degrabă decât un bine fizic. Pacea este ceva pe care îl cultivăm și îl găsim din interior. De-a lungul vieții, ne spunem că atunci când vom avea mai mulți bani vom fi în sfârșit liniștiți. Dar dacă acesta ar fi fost cazul, toți cei care au bani ar fi pașnici și liniștiți tot timpul. Și nu sunt.
8. Empatia
Nu poți achiziționa capacitatea de a simți pentru ceilalți și de a avea compasiune. A fi capabil să înțelegi de unde vine cineva din punct de vedere emoțional este ceva de care ești capabil sau nu. Nicio sumă de bani nu poate schimba acest lucru.
9. Sănătatea.
Nu poți cumpăra sănătatea. Sănătatea cere să depuneți efort, timp și atenție pentru bunăstarea dumneavoastră. Și dacă îți irosești sănătatea, banii nu vor inversa daunele.
10. Timpul.
Vei avea doar atât de mult timp în viața ta și, în orice moment, totul s-ar putea termina. Fiecare moment pe care îl primești este un cadou de prețuit. Și odată ce s-a terminat, s-a terminat. Nu puteți adăuga timp ca un telefon preplătit.
11. Fericirea
Adevărata fericire vine din multe dintre lucrurile de pe această listă, dar niciodată din bani. Îți promit, dacă banii ți-ar aduce fericirea, nu ar mai fi atât de multe celebrități mizerabile. De multe ori, odată ce au cumpărat tot ce și-au dorit vreodată și își dau seama că încă nu sunt fericiți, realizarea îi împinge și mai departe de adevărata fericire.
12. Scop
Scopul nostru este sentimentul de valoare reală, nu valoarea financiară. Este ceea ce ai fost pus pe planetă să faci. Fără scop, viețile noastre pot părea lipsite de sens. Și mulți oameni se sprijină pe bogăția lor financiară pentru a găsi sens. Din păcate, aceasta este o rețetă pentru dezastru. Scopul adevărat este din interior.

 

Lasă un comentariu