Fugi cat poti de tare de oamenii vesnic nemultumiti!

Ai intalnit vreodata un vesnic nemultumit, care se considera a fi perfect? Acel om pentru care nimic nu-i suficient de bun si care este incontinuu dezamagit de partener, job, prieteni si de viata, in general?
Cu o astfel de persoana este foarte greu sa traiesti. O relatie de cuplu cu un om de genul acesta iti va lua zambetul de pe buze, entuziasmul, energia si bucuria de a trai. Oricat de mult ai incerca sa-i faci pe plac nu vei reusi niciodata. Iar acest lucru poate sa devina extrem de frustrant. Ajungi sa crezi ca nu esti suficient de bun pentru a-l multumi. Si incerci. Incerci din rasputeri si te lovesti mereu de un zid. Si iarasi incerci. Mai tare. Si te lovesti mai rau.
Ajungi sa te transformi, treptat, intr-un fel de “salvator”. Incepi sa-ti doresti sa-i arati TU partea frumoasa a acestei lumi si sa-l convingi ca, de fapt, din fiecare situatie de viata poti sa extragi ceva bun.
Incepi sa faci eforturi pentru a-l invata sa vada lumea altfel. Grea sarcina, nu-i asa? Si… imposibila! NU poti sa schimbi pe cineva care nu-si doreste sa fie schimbat! Niciodata! Oricat de mult ai incerca. Si nu uita, o astfel de persoana se considera a fi perfecta! Prin urmare, din punctul ei de vedere, nu ar avea ce sa invete de la altcineva, cu atat mai putin de la tine.
Nu este de datoria ta sa salvezi pe nimeni
Incearca sa intelegi ca nu este de datoria ta sa salvezi pe nimeni. Ca n-ai venit pe acest pamant pentru a “repara” oameni care oricum sunt… “perfecti” si n-au nevoie de reparatii. Intelege faptul ca scopul tau intr-o relatie nu este acela de a te chinui constant pentru a-l multumi pe acela care oricum nu poate fi multumit cu nimic.
Nu TREBUIE sa vindeci pe nimeni de nefericire, cu pretul fericirii tale. Nu uita asta! Sa nu scapi niciodata din vedere care este pretul convietuirii cu un om vesnic nemultumit.
Fugi cat de departe poti de o astfel de relatie. Elibereaza-te din lanturi si recapata-ti libertatea de a trai alaturi de acei oameni care stiu sa iubeasca viata. Vei vedea cum lumea ta se va transforma in ceva minunat.

 

Lasă un comentariu