Rugăciune către Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Aduce sănătate și noroc dacă o rostești azi

”Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, după Dumnezeu şi Maica Domnului, voi sunteţi nădejdea noastră şi folositorii noştri; voi ne sunteţi nouă bucurie în vremea necazului, voi ne ocrotiţi în nevoi şi ne ajutaţi.
Voi sfintelor mănăstiri şi biserici le sunteţi păzitori; pentru aceasta cădem înaintea voastră cu lacrimi, rugându-vă să nu încetaţi a ne ajuta nouă, neputincioşilor, ci mijlociţi la Dumnezeu şi la Preacurata Lui Maică şi Pururea Fecioară Maria, ca şi pe noi să ne păzească fără prihană şi pe toţi să ne întărească în credinţă, până la sfârşitul vieţii, spre mântuirea sufletelor noastre. Amin!”
Tradiții și obiceiuri de Sf. Constantin și Elena
În această zi sfântă, de Sf. Constantin și Elena, tradiția spune că este bine să se evite munca pe câmp, în grădină sau în vie, pentru a nu atrage pagube din partea ploilor torențiale, grindinei sau a insectelor dăunătoare.
În plus, se crede că tot ce se plantează după această zi se va usca.
Se recomandă evitarea certurilor și a conflictelor, fie că sunt membri ai familiei sau alte persoane, deoarece se crede că certurile din această zi pot aduce necazuri pe tot parcursul anului.
Se spune că a da pâine păsărilor în această zi de sărbătoare este ca și cum ai risipi sporul casei, aducând ghinion și lipsuri
Totodată, de Sf. Constantin și Elena, tradiția populară interzice distrugerea cuibului de păsări, chiar dacă acestea sunt zgomotoase, deoarece se spubne că acest lucru va aduce necazuri familiei pe tot anul.

Lasă un comentariu