Nu poți obliga pe cineva să-ți arate respectul, însă poți refuza să fii tratat/ă cu lipsă de respect

Doar pentru că oamenii au fost în viața ta de când te-ai născut sau pentru că ești prieten/ă cu ei de mult timp nu înseamnă că ar trebui să-i lași să te lipsească de respect. Cu toții suntem ființe umane și cu toții merităm respect unii de la alții – acceptați doar ceea ce oferiți.
Nu lăsa oamenii să te plimbe peste tot și să te trateze ca pe un gunoi complet. Aceasta este viața ta și tu trebuie să fii cel care o trăiește. Deși vor exista oameni care nu înțeleg distanța ta nouă, nu datorezi niciunuia dintre ei o explicație. Prin tăierea legăturilor și mergând mai departe în mod corespunzător, te descurci singur și arătându-ți respectul pe care îl meriți.
În această lume, există tone de oameni care caută să ne folosească și să profite de bunătatea noastră. Unii dintre acești oameni vor fi conexiuni nou găsite, iar alții cele pe care le cunoaștem de când ne amintim. Sigur, s-ar putea să fii atașat de ei și s-ar putea să-i dorești în preajmă, dar dacă ai încercat să faci lucrurile să funcționeze din când în când și ei au refuzat să-și schimbe felurile, nu-ți mai pierde respirația.
Cel mai bun lucru pe care îl vei face vreodată pentru tine în această viață este să-ți găsești puterea de a te elibera de conexiunile care nu te servesc corespunzător. Prin aceasta, vei deveni mult mai puternic și mai capabil.
Când cineva se joacă cu inima ta și se joacă cu emoțiile tale, nu ar trebui să aibă o a doua șansă și al naibii de sigur că nu merită o a treia. Nu le mai permite oamenilor să-ți minimizeze realizările și să te înconjoare de cei care vor fi la fel de mândri de tine ca și tu de tine.
Încetează să te joci în aceste excursii de vinovăție și nu lăsa oamenii să te rușineze pentru a fi o versiune care nu vrei să fii. Trăiește-ți adevărul și fii cine ești, fără scuze. Când începem să ne controlăm viața, lucrăm și pentru a ne relua controlul asupra emoțiilor și, deși asta în sine necesită timp, merită.
În cele din urmă, ești singura persoană care va rămâne odată ce toată lumea te va părăsi și pentru asta trebuie să trăiești. Când cineva te face să te simți rău, nu-l lăsa să continue să facă asta. Stabilește limite adecvate și cunoaște-ți valoarea. Meriți lumea și dacă vrei să o iei, o poți face a ta.
Vor fi oameni de care te străduiești să te distanțezi, dar dacă ești conștient de propria ta putere interioară și poți practica corect îngrijirea de sine, vei realiza atât de multe. Chiar și atunci când lumea simte că se prăbușește cei care sunt de fapt dispuși să te ajute să crești și să fii pozitiv în viața ta, vor rămâne. Ei vor fi acolo pentru tine prin suișuri și coborâșuri când toți ceilalți vor sări pe navă. Aceștia sunt oamenii în care ar trebui să vă depuneți eforturi.

 

Lasă un comentariu