4 dușmani invizibili care lucrează împotriva ta și nu te lasă să îți trăiești viața

Aveti grijă că problema nu este lipsa de viziune, ci supunerea la mai mulți dușmani mentali invizibili care ne împiedică să construim cu curaj viața pe care o dorim.
1 – Perfecționismul
Perfecționismul este frica de a ne expune nesiguranțele. El ne face să ne ascundem în spatele unor sarcini banale și neimportante, oferind sentimentul imaginar că totul este ok.
2 – Teama de eșec
Legată direct de perfecționism, frica de eșec ne sabotează făcându-ne să simțim că cele mai rele lucruri se vor întâmpla dacă experimentăm eșecul. Proiectează imaginea eșecului atât de terifiant și ne sperie spunând: „Dacă eșuezi, ești un ratat!”
De fapt, eșecul poate fi foarte benefic pentru a ne oferi feedback cu privire la ceea ce trebuie să învățăm și să îmbunătățim. Și poate servi în viața noastră pentru a-i ajuta și a-i inspira pe ceilalți printr-o lecție despre cum am depășit-o și transformată-o în victorie. Nu vă fie frică de eșec!
3 – Să faci altora pe plac
Mi-a trebuit timp să realizez că încercarea de a-i mulțumi pe alții, în realitate, este totul despre „eu, eu ,eu”. „Ce vor crede oamenii despre mine dacă spun„ nu ”?” „Ce vor crede oamenii despre mine dacă voi începe o afacere?” „Oamenii vor crede că sunt egoist dacă încep să îmi prioritizez grija de sine, bunăstarea și fericirea.” În cele din urmă am înțeles că, având grijă de mine mai întâi și devenind cea mai bună versiune a mea, aș putea să-i ajut cel mai mult pe alții.
4 – Imagine de sine negativă
Pentru majoritatea oamenilor, mediul extern dictează modul în care se percep pe ei înșiși, abilitățile și talentele lor. Lumea externă – rețelele sociale, revistele, televizorul, melodiile populare dictează ce standarde ar trebui să îndeplinim pentru a fi suficient de buni. Dacă nu schimbăm ancora încrederii de la aprobarea externă la valoare și valoare interioară, va fi greu să obții un succes durabil. Vom continua să ne sabotăm succesul atunci când vom începe ceva nou.https://randuripentrutine.eu/

Lasă un comentariu