“Dragi bărbați, prioritatea cea mai importantă este ca femeile voastre să fie fericite…” Părinte Vasile Ioana

„Prima dată noi, bărbații, greșim. Le cucerim, le vorbim frumos, le facem capul mare, le luăm de neveste și după aceea nu le mai cucerim”. Părintele Vasile Ioana, sfaturi pentru bărbați și fericirea în cuplu
Părintele Vasile Ioana abordează adesea diferite subiecte de interes public, printre care și relațiile de cuplu, vorbind atât din experiența personală, cât și din cea profesională. Preotul este extrem de apreciat în mediul online pentru că spune lucrurilor pe nume și vorbește, cu căldură, atât cu cei care merg la slujbele lui, dar și cu cei care îl urmăresc pe Facebook.
Părintele Vasile Ioana, sfaturi pentru menținerea focului iubirii în cuplu
„Focul dragostei trebuie păstrat. Focul dragostei este cum e un foc din sobă, bagi lemne în sobă.
Ca să stea focul aprins, bagi lemne. Dacă nu bagi lemne, se stinge focul. Dar te mai duci afară să iei lemnul ăla mai bun, să înceapă să sfârâie. Să îți spun cum întreținem focul iubirii. Primul lucru este unde greșim. Noi, bărbații, greșim. Prima dată noi greșim. Le cucerim, le vorbim frumos, le facem capul mare, le luăm de neveste și după aceea nu le mai cucerim.
Noi uităm să le mai cucerim. Zicem că ea e acasă, e bine, cu copii, tu ai treaba ta și uităm să le cucerim. Uităm să le mai cucerim pe nevestele noastre. Asta este cea mai mare greșeală pe care mulți bărbați o fac’, a explicat părintele Vasile Ioana.
Acum ceva timp, părintele Vasile Ioana a oferit un îndreptar duhovnicesc în care explică ingredientele necesare pentru ca fiecare să găsească fericirea. „Relațiile sunt binecuvântate de Dumnezeu”, spune părintele, care ne arată ce ar trebui să ştie cuplurile care vor să-și întemeieze o familie.
„Fericirea în familie se poate experimenta dacă ești atent la mai multe aspecte. În primul rând, trebuie să fii atent la cel de lângă tine, să îl cinstești, să îl respecți și să îl iubești pe cel de lângă tine.
Pentru că dacă dragostea mai este afectată de anumite lucruri, esențial este ca respectul și cinstirea pe care o dai celui pe care l-ai ales să trăiești o viață cu el ar trebui să fie foarte importante în viața fiecăruia dintre noi.
De aceea am lucrat doi ani la un îndreptar un GPS, la cartea familiei. Rolul femeii în familia este candela aprinsă a familiei. Ea ține căldura familiei, credința, dragostea. Ce face mama? Îi adună pe toți acasă cu brațele iubitoare, cu sânii ei calzi, iar tatăl are și el rolul lui.
Hristos spune că bărbatul trebuie să slujească. Cel care vrea să fie mai mare, să slujească. Bărbatul adevărat este lider slujitor al familiei. El spală şi vasele.
De ce unii bărbați zic: eu nu trebuie să spăl vase! Păi, dar cine ești tu? Sunt clișee învechite care trebuiesc distruse! Zice: dă-mi să mănânc! Stai, măi, puțin! Dar e datoare femeia să îți pună în farfurie? Poate să facă asta dacă vrea ea. Iubita mea mergem împreună la bucătărie ajuți și tu, pui și tu acolo tacâmuri pe masă, fă și tu ceva!
Ce vreau să spun cu asta este că în familie suntem egali, nu există mai mare și mai mic, fiecare trebuie să facă voluntar, cu deplin consimțământ absolut totul în familie. Nimeni nu trebuie să facă ceva pentru că trebuie, ci pentru că vrea.Dragostea așa se vede în faptul că voluntar, cu dragoste, cu inima ta faci totul ca să fie bine celuilalt.

 

Lasă un comentariu