Cea mai mare superstiție a fiecărei zodii

Amuzante ori nu, superstițiile fac parte din viața noastră, iar astrele au un cuvânt greu de spus atunci când vine vorba despre temerile noastre interioare. Unii nativi se stresează că ar putea să piardă bani, alții că ar putea să aibă parte de ghinion în dragoste ori de boli, fiecare are anumite lucruri în care crede.
Berbec
Activi și impulsivi, nativii acestei zodii de Foc nu pleacă urechea în mod special la superstiții, dar tot se tem (mai mult ori mai puțin) de anumite semne din viața lor. Spre exemplu, nu le place să le treacă cineva prin față într-un ritm alert, chiar în momentul în care se pregătesc să facă următorul pas. Simt că le este tăiat elanul și, cumva, că o parte din norocul lor pleacă cu cel care a trecut fulgerător prin fața lor. De asemenea, nu sunt prea încântați nici de vărsarea sarii ori a piperului pe masă. Având în vedere cât de impulsivi sunt, știu că certurile nu vor fi unele tocmai minore.
Taur
Deși reprezentanții acestui semn astrologic sunt cu picioarele pe pământ și nu tind să creadă în orice, mai au momentele lor când se lasă influențați de cei din jur, în special dacă le sunt oferite dovezi clare. Faptul că îi mănâncă palma dreaptă, semn că ar putea să dea bani, îi sperie peste măsură. Ultimul lucru pe care și-l doresc este să apară ceva cheltuieli neplanificate în bugetul lor atât de bine pus la punct. Ei ar fi în stare chiar să-și închipuie mâncărime și în cealaltă palmă, doar ca să regleze balanța financiară.
Gemeni
Sociabile și vesele, persoanele născute sub influența acestui semn zodiacal le oferă impresia celor din jur că nu au niciodată probleme ori temeri în viață. Însă, ca orice om, au și ele superstițiile lor care le fac să-și acopere ochii cu mâinile în așteptarea neprevăzutului. Lor le este cel mai mult teamă de cântecul unei cucuvele în apropierea casei lor. Această superstiție din bătrâni semnifică faptul că o persoană din locuința respectivă se poate îmbolnăvi subit ori chiar muri.
Rac
Cum sunt firi sensibile, Racii se tem uneori și de umbra lor, cu atât mai mult dacă le-au fost înrădăcinate anumite superstiții încă din copilărie. Pentru ei contează mult obiectele pe care le consideră aducătoare de noroc. Știu că nu pot fugi de ghinion, însă speră să echilibreze cumva situația și în favoarea lor. Așa că au grijă să iasă din casă de fiecare dată cu piciorul drept. Dacă se întâmplă să iasă din greșeală cu cel stâng, sunt în stare să se întoarcă și să iasă din nou.
Leu
Iubitori de glorie, cei născuți sub influența acestei zodii se tem de eșec mai mult ca oricine. Teama că ar putea să se facă de râs în fața celorlalți ori că ar putea să fie altcineva în centrul atenției în locul lor îi paralizează uneori. Una dintre superstițiile în care cred cel mai mult are legătură cu piciorul cu care se împiedică atunci când merg. Dacă este stângul, nu fac altceva decât să se gândească că vor întâlni o persoană care le va face rău.
Fecioară
Fecioarelor le place să țină totul sub control, așa că nu suportă lucrurile neprevăzute, cu atât mai mult dacă nu le aduc vești bune. Nu au prea multe superstiții, însă nu suportă să îi audă pe cei din jur cum le prezic lucruri rele. Părca se ridică părul pe ele instant și pornesc un duel verbal împotriva celui care și-a permis să cheme ghinionul. Ele nu obișnuiesc să ducă gunoiul seara ori să facă cumpărături într-o zi de luni, ambele superstiții au legătură cu faptul că ar putea să risipească bani pe lucruri care nici măcar nu merită.
Balantă
Iubitoare de pace și armonie, Balanțele ar fi dispuse să facă și ritualuri pentru a ține la distanță ghinionul de casele lor. Nu cred în superstițiile care sunt de-a dreptul amuzante, însă sunt câteva pe care le respectă mai ceva ca pe o sărbătoare. Atunci când vine vorba despre viața de cuplu, ele nu îi daruiesc iubitului lor un portofel ori un ceas pentru că știu că ar putea să însemne despărțire. În plus, sunt extrem de atente și la alte obiceiuri și tradiții despre care știu că ar putea să provoace dezechilibru într-o relație amoroasă.
Scorpion
Reprezentanții zodiei Scorpion tind să creadă în superstiții până la proba contrarie. Dacă le-a trecut calea o pisică neagră, una dintre superstițiile în care cred, și nu li se întâmplă nimic rău, au și uitat de obiceiul lor. Alte superstiții la care sunt atenți sunt cele legate de zbaterea ochiului și mâncărimele nasului. În primul caz, încep să își facă cruci și se gândesc cu teamă la ce s-ar putea întâmpla, iar în al doilea, speră doar să aibă parte de bucurie, nu de ceartă.
Săgetător
Nativii acestui semn zodiacal nu se tem să își asume riscuri, însă acest lucru nu înseamnă că nu au și ei superstițiile lor. Însă, diferența față de alte zodii constă în faptul că ei preferă să vadă latura plină a paharului, adică să se gândească la superstițiile bune. Spre exemplu, se bucură atunci când se întâlnesc cu un preot pentru că știu că vor avea o zi încununată cu succes.
Capricorn
Cei născuți în această zodie nu cred neapărat în puterea superstițiilor, însă, dacă așa au fost obișnuiți din copilărie de către familie, păstrează câteva obiceiuri în rutina lor zilnică. De exemplu, sunt conștienți că graba strică treaba, așa că încearcă să nu iasă din ritmul lor, indiferent ce s-ar întâmpla în jur. Întotdeauna vor prefera să creadă în superstițiile care se leagă cumva de realitate, nu de unele aberante, cum ar fi că ar trebui să se bucure pentru că au călcat în mizerii urât mirositoare pentru un strop de noroc. Oricât și-ar dori, nu vor putea să se bucure de o asemenea surpriză neplăcută niciodată.
Vărsător
Deși Vărsătorii sunt firi optimiste și sunt deseori cu capul în nori, nu înseamnă că nu iau în calcul că ghinionul poate oricând să bată la ușa lor ori mai bine spus să intre nepoftit (așa cum îi este obiceiul). În afara de vineri 13, ei nu țin cont de alte superstiții din popor, însă le este teamă de ghinioanele în lanț. În astfel de perioade, când totul pare pierdut, inevitabil se gândesc că urmează ceva mult mai rău decât s-a întâmplat până atunci.
Pești
Și Peștii acordă atenție capitolului „superstiții”. De altfel, ei au o serie de întâmplări în care cred, însă, cum sunt firi sensibile, preferă să se agațe mai mult de semnele bune. Sunt în stare să-și schimbe calea dacă se întâlnesc cu o pisică neagră, fiind în stare să-și pună o dorință și într-o rază de soare, dacă nu este lună plină în seara respectivă.

 

Lasă un comentariu