În plus, nu de puține ori permitem stresului sau anxietății să tulbure calmul, echilibrul și bunăstarea aparatului cardiovascular. Este important să conștientizezi importanța îngrijirii inimii. Astăzi îți propunem „o mică revoluție” care îți va îmbunătăți sănătatea inimii și calitatea vieții.
1. Înlocuiește untul cu ulei de măsline
Uleiul de măsline îți îmbunătățește sănătatea inimii. Dacă obișnuiești să mănânci pâine prăjită cu unt și gem în fiecare zi, a venit momentul să faci o schimbare. Înlocuiește untul cu ulei de măsline. Acest produs se combină excelent cu aproape orice alt aliment, fiind o opțiune ideală pentru mic dejun, prânz sau cină.
2. Mănâncă pește de trei ori pe săptămână
Peștii de apă rece, cum ar fi tonul, macroul și heringul, sunt cele mai bogate surse de acizi grași omega 3. Spre deosebire de carne, aceste specii de pește sunt benefice sănătății aparatului cardiovascular.. Peștele conține potasiu, magneziu și niacină. Alături de acizii grași, aceste trei componente reduc colesterolul rău (LDL) de la nivelul arterelor și îngrijesc inima.
3. Înlocuiește sarea cu condimente
Soluția este foarte simplă și benefică. Poți înlocui sarea cu anumite condimente aromate:
Mărarul este ideal pentru supe și pește.
Usturoiul granulat este un înlocuitor delicios al sării.
Zeama de lămâie pudră este un concentrat natural care oferă un gust minunat preparatelor culinare.
Pudra de ceapă este gustoasă și are proprietăți antiinflamatoare.
4. Mănâncă o cană de fulgi de ovăz la micul dejun
Unul dintre cele mai recomandate alimente pentru sănătatea inimii este ovăzul. Această cereală conține șase aminoacizi esențiali și are un conținut ridicat de grăsimi nesaturate și acid linoleic.
În plus, ovăzul reglează glicemia și este bogat în vitamine (E, B1, B2) și minerale (calciu, fier, zinc, fosfor și magneziu).
5. 20 de minute de mișcare pe zi îmbunătățesc sănătatea inimii
Exercițiile fizice îți îmbunătățesc sănătatea inimii. Este de ajuns să faci o plimbare, să alergi, să urci scările, să mergi cu bicicleta sau chiar să dansezi. Cu toate acestea, cele mai recomandate sunt exercițiile de aerobic.
6. 20 de minute de liniște și meditație
Încearcă și tu acest lucru chiar azi. Meditează. Oferă-ți 20 de minute de liniște și pace.
7. Consumă zeamă de lămâie în fiecare zi
Zeama de lămâie îmbunătățește sănătatea inimii
Zeama de lămâie este răcoritoare, sănătoasă, gustoasă și aliatul ideal pentru sănătatea inimii. Știi de ce? Lămâile au un conținut ridicat de potasiu și magneziu, două minerale care contribuie la reglarea tensiunii arteriale.
Să vă fie de folos