9 comportamente toxice ascunse care îți omoară sufletul

Nimeni nu este perfect, corect. Oricât de mult ne străduim să trăim o viață pură și simplă, uneori alunecăm și lăsăm toxicitatea să intre în viața noastră. De fapt, se strecoară pe furiș înainte să avem șansa să-l verificăm la ușă. Când realizăm că ne comportăm prost, este deja prea târziu. Nu prea târziu pentru a o schimba, dar prea târziu pentru a fi împiedicat în primul rând.
Ce este exact un comportament toxic și cum ne poate afecta? Am enumerat doar 9, dar sunt sigur că sunt sute de lucruri pe care le facem care ne sug viața. Când recunoaștem unele dintre aceste comportamente, este destul de ușor să le schimbăm. Pur și simplu încetează să le faci.
Mai ușor de zis decât de făcut? Nu chiar. Când știi ce face sufletul tău, oricum nu ai vrea să se oprească imediat? Știu că aș face-o. Să aruncăm o privire rapidă la unele dintre aceste comportamente toxice:
1. Bârfa.
2. Minciuna.
3. Îți faci griji pentru lucruri care nu s-au întâmplat încă.
4. Păstrarea unei ranchiuni.
5. Gelozia.
6. Ai trăit deja trecutul.
7. Nu te iubesti.
8. Victimizarea
9. Stresul
Această listă acoperă multe lucruri pe care cu toții le facem aproape zilnic. Data viitoare când te surprinzi făcând oricare dintre acestea, oprește-te. Imediat. Întoarce-o și spune-ți că sufletul tău este frumos și nu merită decât gânduri iubitoare, bune și grijulii.

 

Lasă un comentariu