7 semne ale unei relații toxice

Dacă te-aș întreba care sunt semnele unei relații toxice, ce ai spune? Cei mai mulți dintre noi ar putea numi ceva evident, cum ar fi abuzul sau ceva în acest sens, dar, la sfârșitul zilei, semnele unei relații toxice nu sunt întotdeauna atât de evidente sau chiar așteptate. A fi într-o relație toxică poate fi extenuant și distructiv și poate schimba cine ești ca persoană.  Mai jos, voi trece peste 7 semne ale unei relații toxice. 
1. Disprețul.
Disprețul este ceea ce se întâmplă atunci când începi să-ți distrugi partenerul sau invers, în moduri pasiv-agresive. Exemple de dispreț sunt batjocorirea partenerului tău în timp ce acesta se află într-o altă cameră, remarci viclene sau doar sentimente de dispreț total față de partenerul tău.
2. Lipsa sprijinului.
Într-o relație toxică, nu există sprijin. În schimb, ambii parteneri sunt întotdeauna în dezacord unul cu celălalt. În loc să se construiască unul pe altul, ei sunt prea ocupați să se dărâme unul pe altul.
3. Control/obsesie.
Nu este drăguț sau sănătos ca controlul și obsesia să fie tema principală într-o relație. Dacă partenerul tău nu te permite să înveți anumite persoane, te urmărește atunci când nu sunteți unul lângă celălalt sau refuză să vă lase să vă despărțiți pentru că ați putea înșela.
4. Încercați mereu să vă schimbați unul pe celălalt.
Relațiile toxice nu sunt întotdeauna oameni toxici. De fapt, o dinamică toxică se poate naște atunci când doi oameni pur și simplu nu sunt potriviți unul pentru celălalt.
5. Necinste.
Necinstea este toxică, simplă și simplă. Deși putem spune cu toții o mică minciună albă ici și colo, atunci când unul sau ambii parteneri minte mereu, aceasta atinge un nivel toxic.
6. Negare.
Un semn major de toxicitate este negarea. Te trezești mereu să te scuze pentru relația ta? Dacă da, atunci este probabil toxic.

Lasă un comentariu